„Tallinn Music Week“ pradėjo muzikos atlikėjų ir dalyvių registraciją

Laikas.lt

Didžiausia Baltijos šalyse kasmetinė muzikos konferencija ir festivalis „Tallinn Music Week“ (TMW) jau kviečia registruotis muzikos atlikėjus ir dalyvius. Registracija į šį renginį prasidėjo pirmadienį oficialioje jo svetainėje www.tmw.ee. Muzikos atlikėjų paraiškos bus priimamos iki gruodžio 1 dienos. Iki šios dienos galios ir ankstyvoji „Early Bird“ registracija dalyviams.

Šeštasis „Tallinn Music Week“ įvyks 2014 metų kovo 27-29 dienomis Taline, Estijoje. Tris dienas trunkantis renginys sutraukia muzikos talentus daugiausia iš Baltijos šalių ir Šiaurės Europos, taip pat šios srities ekspertus iš viso pasaulio. Tarptautinį pripažinimą jau pelnęs renginys padeda susipažinti profesionalams ir sudaro galimybę muzikos atlikėjams būti pastebėtiems tarptautinių ir vietinių talentų medžiotojų. Šiemet įvykusiame renginyje dalyvavo arti 800 delegatų, o atlikėjų skaičius viršijo 200.

„Pasiekėme tokį dydį ir formą, kurie mus pilnai tenkina. Esame atviri įvairiems muzikos žanrams ir skoniams, tuo pačiu išlaikome jaukią ir intymią atmosferą. Neketiname daugiau auginti savo skaičių, energiją labiau skirsime kokybei ir išskirtinumui“, – sakė „Tallinn Music Week“ vadovė Helen Sildna, po savo apsilankymo „Vilnius Music Week“ šį mėnesį pažadėjusi didesnį dėmesį ir lietuvių atlikėjams.

TMW muzikos konferencija trunka dvi dienas ir siūlo platų temų spektrą nuo vietinių aktualijų, regioninio bendradarbiavimo iki globalaus muzikos industrijos verslo modelio aptarimo, kuriuose dalyvauja specialistai ir autoritetai.

„Tallinn Music Week“ festivalį sudaro trys programos – nemokami koncertai ir specialūs pasirodymai įvairiose miesto kavinėse, galerijose, knygynuose ir kitose vietose; vieši interviu ir pokalbiai apie muziką jaukiose kavinėse; bei atrinktų geriausių miesto kavinių ir restoranų pasiūlymai, specialus meniu ir nuolaidos festivalio dalyviams.

Koncertinė festivalio programa sudaroma pagal atlikėjų pateiktas paraiškas. Jas įvertina renginių organizatorių komanda, kurioje dirba savo srityje pripažinti įvairių muzikos žanrų atstovai. Visi muzikos atlikėjai, norintys pasirodyti „TMW 2014“, turi registruotis svetainėje www.tmw.ee iki gruodžio 1 dienos. Šioje svetainėje galima rasti ir daugiau informacijos apie registraciją.

„Tallinn Music Week 2013“ skaičiai: 33 scenos; 233 atlikėjai iš 19 šalių; 17 038 festivalio lankytojai; 748 delegatai (367 delegatai iš Estijos ir 381 iš užsienio šalių); 65 043 unikalūs svetainės lankytojai iš 122 šalių.

Peteris Jenneris, „Sincere Management“ (Jungtinė Karalystė), buvęs IMMF (tarptautinio muzikos vadybininkų forumo) generalinis sekretorius: „Talinas buvo įkurtas kaip prekybos taškas, kur susitinka Rytai ir Vakarai. Būtent šį vaidmenį dabar muzikos industrijoje atlieka „Tallinn Music Week“. Čia plati muzikos įvairovė, o galinga įranga, garsas ir šviesos atskleidžia muzikos kokybę.“

Nilsas Bernsteinas, „Matador Records“ (JAV): „Buvau labai nustebęs, kai pirmą kartą lankiausi Taline. Puikus idėjų, pokalbių ir muzikos derinys. Tai – vienas profesionaliausiai organizuojamų šio žanro festivalių, orientuotas pagal SXSW, tik šventiškesnis. Prieš atvykdamas į Taliną neturėjau jokio supratimo kokia moderni ir kūrybinga tai yra sostinė (ir kokie puikūs restoranai!). Tokie renginiai parodo, kad muzika yra svarbus įrankis kultūrinei diplomatijai. Negaliu sulaukti, kol sugrįšiu.“

Guntars Racs, „MicRec Publishing“ (Latvija): „Kelerius metus Latvijos muzikos atlikėjai buvo aktyvesni ir sėkmingesni eksporto į užsienį srityje, bet nuo „Tallinn Music Week“ atsiradimo Estijos muzikos industrija padarė didelį šuolį ir perėmė lyderiavimą Baltijos šalių rinkoje. Būti „Tallinn Music Week“ reiškia būti sukūryje to, kas svarbu muzikos pasaulyje ir visame mūsų regione.“

estija, Talinas, Talino muzikos savaitė, Tallinn Music Week

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai