Now Reading
Vilniaus senamiesčio gatvėse žurnalą „Žmogus. Dėžė“ pardavinės finansinių problemų turintys žmonės

Vilniaus senamiesčio gatvėse žurnalą „Žmogus. Dėžė“ pardavinės finansinių problemų turintys žmonės

Vilniaus senamiesčio gatvėse žurnalą „Žmogus. Dėžė“ pardavinės finansinių problemų turintys žmonės

Laikas.lt
Aurimo Zdanavičiaus nuotr.

Antradienį Vilniaus senamiesčio gatvėse muzikantas Victor Diawara bei prodiuseris Gediminas Jaunius pardavinėjo naują unikalų Lietuvoje žurnalą „Žmogus. Dėžė“.

Žurnalo „Žmogus. Dėžė“ tikslas padėti bedarbiams ar kitiems sunkiau finansiškai besiverčiantiems Vilniaus gyventojams, juos įdarbinant pardavėjais. Leidiniu bus prekiaujama Vilniaus senamiesčio gatvėse. Pardavėjo atlygis bus pusė kiekvieno parduoto leidinio kainos, likusi dalis teks leidybos išlaidoms. Ilgainiui tokiu būdu į darbo rinką bus mėginami grąžinti žmonės iš socialinės atskirties. Žurnalo turinys – motyvacinis, kalbama apie veikiančius žmones.

Žurnalo direktorė Aurelija Dzedzevičiūtė džiaugiasi, jog gali prisidėti prie visuomenės naujo požiūrio kūrimo. „Dažnai susiduriu su praktika, kuomet išgirdus, jog žmogui reikia pagalbos, imama jo gailėtis, pasakoti, koks jis vargšas. Norėtųsi, kad taip nebūtų. Juk kiekvienam mūsų vienu ar kitu gyvenimo momentu reikia pagalbos, ir tai yra natūralu. Todėl suteikdami galimybę dirbti žmonėms su finansiniais sunkumais ar problemomis šiame projekte bendradarbiaujame kaip partneriai“, – pasakoja A. Dzedzevičiūtė.

TV laidų ir renginių prodiuseris Gediminas Jaunius teigia, jog idėja, jo manymu, yra graži. „Kiekvienam žmogui vienaip ar kitaip reikia pagalbos. Man didžiausi autoritetai yra tie žmonės, kurie sugeba suteikti pagalbą nepastatydami gaunančiojo į nepatogią padėtį, neatimdami jo orumo ir nieko už tai nereikalaudami. Didelės žmogaus problemos, kaip ir akmuo – pajudinti sunku, tačiau labai pasistengus, akmuo ima judėti – problema spręstis. Darbas platinant žurnalą galėtų būti puiki proga pradėti ritinti akmenį, todėl šiandien simboliškai prisidedu prie šios socialinės iniciatyvos“, – sako G. Jaunius. „Aš pats žurnalą pirksiu.“

Leidinį „Žmogus. Dėžė“ bus galima įsigyti Vilniaus senamiesčio gatvėse nuo trečiadienio, rugsėjo 18 dienos. Leidinio pardavėjus bus galima atpažinti iš raudonos spalvos liemenių pažymėtų „Žmogus. Dėžė“ logotipu. Pardavėjus bus galima sutikti Kudirkos, Rotušės ir Lukiškių aikštėse.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


Žurnalas „Žmogus. Dėžė“

Unikaliu būdu platinamas žurnalas „Žmogus. Dėžė“ bus leidžiamas 5 000 vnt. tiražu bei skirtas padėti socialinėje atskirtyje esantiems žmonėms. Žurnalo tikslas padėti ne tik darbo negalintiems rasti žmonėms, tačiau ir skaitytojams siekiant juo motyvuoti gyventi, siekti tikslų bei svajonių.

Daugiau informacijos teirautis: Aurelija Dzedzevičiūtė, „Žmogus.dėžė“ direktorė, tel. 860766563, el. p. [email protected]

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top