Now Reading
Sekmadienio receptas – keksas su džiovintais vaisiais

Sekmadienio receptas – keksas su džiovintais vaisiais

Sekmadienio receptas - keksas su džiovintais vaisiais

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme naminio ir kvapnaus kekso su džiovintais vaisiais receptą.

Trukmė: maždaug 70-80 min.

Porcijos: 8.

Reikia:

  • 200 g sviesto,
  • stiklinės cukraus,
  • 5 didelių kiaušinių,
  • 2 stiklinių miltų,
  • stiklinės džiovintų vaisių ir uogų mišinio (papajų, anansų, razinų, spanguolių, greipfrutų arba apelsinų cukatų),
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių,
  • 1/3 šaukštelio vanilinio cukraus,
  • pusės plytelės juodojo šokolado.

1. Džiovintus vaisius susmulkiname, supilame į indelį, išmaišome ir paliekame pastovėti. Dubenėlyje kambario temperatūros sviestą ištriname su cukrumi iki purios masės, po to po vieną įmaišome kiaušinius toliau energingai maišydami iki vientisos masės.

2. Į kiaušinių-sviesto-cukraus masę įberiame vanilinį cukriuką, supilame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, viską išmaišome, tada supilame džiovintus vaisius ir uogas, vėl išmaišome, tada į tešlą sutarkuojame pusę plytelės gerai atšaldyto juodojo šokolado ir greitai išmaišome.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

3. Į sviestu pateptą ir džiuvėsėliais pabarstytą kekso formą supilame tešlą ir dedame kepimti į įkaitintą orkaitę. Keksas kepa apie valandą. Likusią juodojo šokolado plytelės pusytę galima suvalgyti arba panaudoti kekso papuošimui – šokoladuką įdedame į dubenėlį, kuris šildomas vandens vonelėje, o kai iš šokolado lieka graži juoda skysta masė – apliejame iškepusį ir atvėsusį keksą.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top