Now Reading
Sekso teikiami privalumai moterims ir vyrams

Sekso teikiami privalumai moterims ir vyrams

Sekso teikiami privalumai moterims ir vyrams

Ekodiena.lt

Nors, at­ro­do, šia te­ma jau kal­bė­ta šim­tus kar­tų ir lie­tu­viš­ka spau­da mir­gė­te mir­ga nuo skam­bių an­traš­čių, ta­čiau, pers­kai­čius ne­ma­žai straips­nių, su­nku ras­ti to­kių, ku­riuo­se aiš­kiai bū­tų ap­ra­šy­ta sek­so nau­da svei­ka­tai. Tai­gi čia ra­si­te trum­pus ir moks­liš­kai pa­grįs­tus pa­aiš­ki­ni­mus, ku­riuos grei­čiau­siai pa­tys kuo pui­kiau­siai ži­no­te!

1. Mažina stresą

Anot Škotijos mokslininkų straipsnio žurnale „Biologinė psichologija“, didžiausia sekso nauda sveikatai – žemesnis kraujospūdis ir mažesnis stresas. Tyrime dalyvavo 24 moterys ir 22 vyrai, kurie aprašinėjo savo seksualinį aktyvumą. Mokslininkų grupė bandyme dalyvavusiems asmenims kūrė stresines situacijas, viena iš tokių – viešasis kalbėjimas. Buvo pastebėta aiški kraujo spaudimo sąveika su stresu. Tų tyrimo dalyvių, kurie turėjo lytinių santykių per pastarąsias dvi dienas, atsako į stresą rodikliai buvo geresni nei tų, kurie pastarosiomis dienomis susilaikė. Kitas tyrimas, publikuotas minėtame žurnale, atskleidė, kad lytiniai santykiai taip pat turi įtakos diastoliniam kraujospūdžiui. Labai įdomus dalykas, kad moterims net jų mylimųjų apkabinimas mažina kraujo spaudimą.

2. Stiprina imunitetą

Visavertis seksualinis gyvenimas turi tiesioginį ryšį su gera fizine sveikata. Jei turite lytinių santykių vieną ar du kartus per savaitę, jūsų organizme gaminasi daugiau antikūnių, vadinamų imunoglobinu, kurie apsaugo nuo peršalimo ar kitų infekcijų. Wilkes universiteto (JAV) mokslininkai atliko tyrimą, kurio metu paėmė seilių mėginių iš 112 studentų. Prieš tai studentai anketavimo būdu sužymėjo savo seksualinį aktyvumą (labai dažnai – 4 ir daugiau kartų per savaitę; dažnai – 1 ar 2 kartus per savaitę; retai – mažiau nei kartą per savaitę). Paaiškėjo, kad studentai, pažymėję anketoje „dažnai“, turėjo daugiau imunoglobino, nei likusios dvi grupės.

3. Degina kalorijas

Trisdešimt minučių sekso sudegina nuo 85 kalorijų. Tai gali atrodyti ne itin didelis skaičius, tačiau galime paskaičiuoti: 42 sesijos po pusvalandį sudegins 3570 kalorijų, o to užtenka, kad padailintumėte savo figūrą. Reguliarus seksas gali pakeisti jūsų fizinę išvaizdą. „Seksas – puikus fizinis pratimas“, – teigia Patti Britton, Amerikos seksualinės edukacijos prezidentas.

4. Gerina širdies veiklą

Nors kai kurie vyresnio amžiaus žmonės nerimauja, kad fizinės pastangos, išeikvotos lytinių santykių metu, gali sukelti insultą, – mokslininkai iš Anglijos galvoja priešingai. Epidemiologijos ir Bendruomenės sveikatos leidinyje paskelbtame tyrime mokslininkai teigia, kad seksualinis aktyvumas neturi sąsajos su insulto priežastimis (tyrime dalyvavo 914 insultą patyrusių vyrų, tyrimas vyko 20 metų). Mokslininkai taip pat teigia, kad žmonės, per savaitę 1-2 kartus turintys lytinių santykių, mažina mirtinų širdies priepuolių riziką, palyginti su tais, kurie lytinių santykių turi kartą per mėnesį.

5. Didina savigarbą

Anot Teksaso universiteto mokslininkų atlikto ir seksualinio elgesio archyvuose paskelbto tyrimo, didesnė savigarba yra viena iš 237 priežasčių, kodėl žmonės mylisi. „Pilnavertis lytinis gyvenimas formuoja savigarbą. Jei jus ir sekso partnerį sieja stiprus emocinis ryšys, tuomet savigarbos lygis yra keliamas“, – teigia Gina Odgen, sekso terapeutė.

6. Didina intymumą

Lytiniai santykiai ir orgazmas didina hormono – oksitocino – lygį. Tai vadinamasis meilės hormonas, kuris padeda mums kurti abipusį pasitikėjimą. Picburgo ir Šiaurės Karolinos universitetų mokslininkai atliko tyrimą su 59 moterimis, kurios yra priešmenopauzės stadijoje. Jie nustatė, kad kuo didesnis fizinis kontaktas (įskaitant ir apsikabinimus), tuo aukštesnis oksitocino lygis. Aukštas oksitocino lygis organizme taip pat siejamas su dosnumo jausmu. Taigi, jei staiga pasijautėte ženkliai dosnesnė, padėkokite savo partneriui.

7. Slopina skausmą

Padidėjus oksitocino ir endorfinų lygiui, mažėja skausmas. Taigi, jei kamuoja galvos ar artrito skausmai, geriausias būdas jį numalšinti – seksas. Užmirškite tabletes! Galite pasikliauti aukštesniu oksitocino lygiu jūsų organizme. Tyrime, kuris buvo paskelbtas Eksperimentinės biologijos ir medicinos leidiniuose, dalyvavo 48 savanoriai, kenčiantys didesnį ar mažesnį pastovų skausmą. Jiems buvo duota įkvėpti oksitocino garų, rezultatas – per pusę sumažėjęs skausmo slenkstis.

8. Mažina prostatos vėžio riziką

Australijos mokslininkų tyrime, paskelbtame tarptautiniame britų urologijos leidinyje, teigiama, kad dažna ejakuliacija (ypač apie 20 metų amžiaus), gali sumažinti prostatos vėžio riziką vėlesniame amžiuje. Tirdami vyrus, kuriems diagnozuotas prostatos vėžys ir tuos, kurie jo neturi, mokslininkai nerado jokių prostatos vėžio sąsajų su lytinių partnerių skaičiumi, nes tyrimo dalyviai buvo 30-50 metų amžiaus. Vykdant tyrimą paaiškėjo, kad dvidešimtmečiai vyrai, kurie per savaitę turėjo penkias ar daugiau ejakuliacijų, savo riziką susirgti prostatos vėžiu sumažino trečdaliu. Kito tyrimo, publikuoto Amerikos medikų asociacijos žurnale, duomenimis – vyresnio amžiaus vyrai, lytinių santykių turintys 21 ar daugiau kartų per mėnesį, taip pat sumažina riziką susirgti prostatos vėžiu, lyginant su tais, kurie turi lytinių santykių iki septynių kartų per mėnesį.

9. Stiprina tarpvietės raumenis

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Moterys, kurios sekso metu atlieka keletą dubens dugno raumenų pratimų, žinomų kaip “Kegels”, gauna pelnytą atlygį. Taip jūs didinate malonumą ir taip pat stiprindamos šią sritį sumažinate šlapimo nelaikymo riziką vėlesniame amžiuje. Daryti “Kegel” pratimus labia paprasta: sustandinkite savo dubens dugno raumenis taip, lyg bandytumėte sulaikyti šlapimo srovę. Suskaičiuokite iki trijų ir atleiskite. Patariama tai kartoti reguliariai, kaskart po 3-5 kartus.

10. Gerina miego kokybę

Anot daugelio mokslinių tyrimų, oksitocinas, išsiskyręs orgazmo metu, gerina miego kokybę. Tai ypatingai veikia vyriškos lyties atstovus. Dabar jau žinote, kodėl jūsų vaikinas, vieną minutę buvęs kaip niekad aktyvus, kitą jau knarkia jums pašonėje!

11. Gerina uoslę

Po sekso išauga hormono prolaktino gamyba. Tai savo ruožtu sužadina smegenų kamienines ląsteles kurti naujus neuronus smegenų uoslės banduolyje, kur ir slepiasi mūsų uoslės centras.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top