Now Reading
„Sirenos“ apie dešimtąjį festivalį: „Jei švęsti – tai tik su „The Tiger Lillies“

„Sirenos“ apie dešimtąjį festivalį: „Jei švęsti – tai tik su „The Tiger Lillies“

„Sirenos“ apie dešimtąjį festivalį: „Jei švęsti – tai tik su „The Tiger Lillies“

Laikas.lt

Vilniaus tarptautinio teatro festivalio „Sirenos“ organizatoriai ruošiasi jubiliejiniam dešimtajam festivaliui ir kartu švęsti kviečia makabriškuosius „The Tiger Lillies“. Trečią kartą Lietuvoje viešėsiantys muzikos apdovanojimų „Grammy“ nominantai iš Londono festivalyje pristatys spektaklį „Eilės apie seną jūreivį“ pagal anglų poeto klasiko Samuelio Tayloro Coleridge’o poemą ir surengs koncertą. „Sirenos“ sostinėje vyks rugsėjo 26–spalio 6 dienomis.

„The Tiger Lillies“ savaip pratęs šių metų festivalio temą – klasika naujai. Į sceną jie perkels XVIII a. pab. sukurtą anglų poeto S. T. Coleridge’o poemą „Eilės apie seną jūreivį“. Legenda apie vyrą, kuriam lemta klaidžioti jūrose todėl, kad nužudė albatrosą, muzikantų rankose taps nusidėjėlio ir keistų gamtos reiškinių susitikimo drama.

„Šiems menininkams paklūsta skirtingų amžių kūriniai. Stilizuodami istoriją, nevaldomai šėliodami, savotiškai žaisdami teatro scenoje, jie, svarbiausia, išlieka meistriški ir itin preciziški“, – pasakoja Audra Žukaitytė, Vilniaus tarptautinio teatro festivalio „Sirenos“ meno vadovė.

Spektaklį „Eilės apie seną jūreivį“ sudaro 25 muzikiniai kūriniai ir interliudai, kurie skleisis animatoriaus ir fotografo Marko Holthuseno sukurtos virtualios animacinės scenografijos fone. Anot kritikų, grupės nariai panardinami tarp lūžtančių bangų, užkeliami ant ugningų krosnių, patenka į laivą ar į gyvatės nasrus, tačiau visa tai neužgožia jų energijos ir talento.

Kitą dieną po spektaklio vyksiantis grupės koncertas taps ir baigiamuoju dešimtųjų „Sirenų“ akordu. Grupė kvies į autonomišką muzikinį „tigrinių lelijų“ pasaulį, sklidiną egzistencinio liūdesio ir netikėtų grožio akimirkų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Niekada nežinai, ko laukti iš „The Tiger Lillies“. Kiekvienas jų koncertas – teatro ir muzikos ribas laužantis ir plečiantis reginys. Nepatogūs dainų tekstai visada verčia įdėmiai klausytis ir nelikti abejingam. Nė nesvarstėme, su kuo kitu norėtume atšvęsti dešimtąjį festivalį”, – teigia Audra Žukaitytė.

Šios grupės pasirodymai sunkiai telpa į žanro rėmus. Čia maišosi kabaretas, brechtiškas teatras, opera, burleska, klasikiniais instrumentais atliekama muzika, bliuzas, rokas ir punk garsai, o viską palydi ironija, juodasis humoras ir nepadorūs tekstai. Jų dainos – tai atskiros istorijos, kurias parašyti vokalistą Martyną Jacques’ą įkvėpė Londono Soho rajono gatvėse ir landynėse praleisti metai bei ten sutikti žmonės su netikėčiausiomis gyvenimo istorijomis ir keisčiausiais kasdieniškais nutikimais.

„The Tiger Lillies“ spektaklis „Eilės apie seną jūreivį“ vyks spalio 5 d. 18.30 val., o koncertas – spalio 6 d. 18.30 val. Lietuvos nacionalinio dramos teatro Didžiojoje salėje.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top