Now Reading
Robertas Kalinkinas: „Kolekcija bus pakankamai tamsi“

Robertas Kalinkinas: „Kolekcija bus pakankamai tamsi“

Robertas Kalinkinas: „Kolekcija bus pakankamai tamsi“

Laikas.lt

Spalio 10 dieną įvyksiančiam kolekcijos pristatymui intensyviai besiruošiantis dizaineris Robertas Kalinkinas sako, kad tik 10 procentų jos gimsta galvoje – būsimų drabužių idėjos išsikristalizuoja pamačius audinius. Todėl jų paieška ir atranka yra ne mažiau svarbi kūrybinio proceso dalis.

„Nenoriu iš anksto visko išduoti, tačiau tikrai galiu pasakyti, kad būsimoji kolekcija bus pakankamai sunki bei tamsi, nors ir skirta ateinančių metų pavasariui-vasarai. Sakykime, kad mes į būsimąjį šiltąją sezoną pasižiūrėsime per kiek kitokią prizmę. Iš naujosios kolekcijos tikrai dvelks didelio miesto gyvenimu, drabužiuose bus daug erdviškumo, geometrijos ir tikslumo, tiesių linijų“, – pasakoja R. Kalinkinas.

Dizaineris sako, kad audinių savo drabužiams nuolat dairosi įvairiose vietose tiek Lietuvoje, tiek ir užsienyje. Dažniausiai R. Kalinkinas siuva iš Italijoje nuaustų audinių. Ieškodamas tinkamos medžiagos proginėms suknelėms ir haute couture kūriniams jis dažnai užsuka į Vilniuje esančią „Audinių galeriją“. Joje po vienu stogu veikia daugiau kaip dešimt didžiulį įvairių audinių pasirinkimą siūlančių parduotuvių.

Nors dabar visas dizainerio gyvenimas sukasi tarp studijos, siuvyklų bei parduotuvės ir laiko kitiems dalykams paprasčiausiai nebelieka, R. Kalinkinas pasvajoja ir apie tai, kas kol kas neįmanoma. „Visad svajojau sukurti drabužį iš audinio, kuris nesiglamžo, nedega, nesipurvina, nerenka šunų plaukų ir tarnauja žmogui itin ilgai. Audinių, padėsiančių įgyvendinti šią mano svajonę, jau atsiranda, tad galbūt tai tik laiko klausimas“, – svarsto dizaineris.

Keisčiausi drabužiai, kuriuos jis yra sukūręs, gimė iš supintos kino juostos. Tai buvo korsetas ir suknelė. Šiuo metu jie saugomi Roberto Kalinkino mados namų sandėlyje.

Spalio 10 dieną „Siemens“ arenoje dizaineris jau antrą kartą pristatys asmeninę mados kolekciją. Šiemet renginys apims visą arenos perimetrą ir bus daugiau kaip dvigubai didesnis už pirmąjį, vykusį pernai rudenį. Kaip įprasta didžiosiose mados savaitėse, dizaineris rudenį pristatys būsimo šiltojo sezono tendencijas. Renginio žiūrovai pamatys iki 60, daugiausia moterims skirtų modelių – ready to wear ir haute couture kūrinių.

„Šiemet podiumu žingsniuojančių modelių bus mažiau, tačiau šou trukmė išliks panaši, o pati kolekcija bus lengviau „nuskaitoma“ ir suprantama, vientisesnė“, – pasakoja R. Kalinkinas. Renginio svečius jis žada nustebinti ir išskirtine, netikėta scenografija. Ji apims ne tik podiumą, bet ir visą areną, tad pažintis su naujausia dizainerio kolekcija ir 2014-ųjų pavasario-vasaros dvelksmu prasidės jau nuo pat pirmojo žingsnio į arenos vidų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Roberto Kalinkino pasakojimas apie begimstančią pavasario-vasaros 2014 kolekciją 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top