Now Reading
Dizainerė Julia Janus pristatė naująją kolekciją – „Mano virtuvės matrica“

Dizainerė Julia Janus pristatė naująją kolekciją – „Mano virtuvės matrica“

Dizainerė Julia Janus pristatė naująją kolekciją – „Mano virtuvės matrica“

Laikas.lt

Kaip žinia, Matrica yra stačiakampė elementų lentelė. Matricos naudojamos kompiuterinėje geometrijoje, sukant objektus ar keičiant jų dydį.

Šios elementų lentelės įkvėpta – naujoji Julia Janus kolekcija. Šešių dalių kolekcijai „Mano virtuvės matrica“ dizainerė daugiausiai dėmesio skyrė moderniems, XXI amžiaus drabužių modeliams, netradicinėms medžiagoms, patogumui ir transformacijoms.

Kurdama „Mano virtuvės matricą“ dizainerė taip pat siekė ir naujų technologijų bei gamtos dermės. Tai matyti paėmus bet kurį drabužį – novatoriškas pasiuvimas puošia švelnias, gamtos įkvėptas spalvas, o natūraliems, dailiai krentantiems audiniams įdomumo suteikia ateitį numatančios detalės. Dizainerė teigia siuvusi ne visai įprastus drabužius – tokius, kurie suteiks „druskos ir pipirų“ bet kokios moters aprangai.

„Įsivaizdavome ateities miesto moterį. Dalis jos gyvenimo persikėlė į virtualią realybę, tačiau ji vis tiek siekia išlaikyti artimą ryšį su gamta. Šios šiaurės šalių gyventojos nedomina praeito amžiaus drabužių siluetai, ji siekia efektingos, patogios išvaizdos, vertina kokybę, domisi naujomis technologijomis ir yra socialiai atsakinga. Drabužius kūrėme jai, todėl jie tiks visoms moterims, kurių vertybės ir poreikiai yra panašūs“, – apie kolekciją pasakojo dizainerė.

Kiekviena iš šešių „Mano virtuvės matricos“ dalių yra skirta tam tikrai aplinkai ar progoms. „Valgyk.Skaityk.Miegok“ – tai šilti, maloniai nešiojami mezginiai, drabužiai iš šilko ir vilnos. Jie skirti būti jaukiuose namuose, kai už lango siaučia pūga. „Trečia Akis“ – tai laisvalaikio darbužiai, patogūs ir namuose, ir gamtoje, ir net užsiimant joga. „Atgal prie dviračio“ – jaunatviškiausia ir sportiškiausia kolekcijos dalis, „urban“ kultūros ir aktyvaus laisvalaikio mėgėjoms skirti drabužiai.

Kitos trys kolekcijos dalys – rafinuotesnės ir įspūdingesnės. „Dama“ – tai 21 amžiaus elegancija, sukurta pasitelkus kontrastą tarp klasikinių audinių ir futuristinių rūbų formų. „Trofėjus“ skirtas ryžtingoms ir drąsioms moterims, kurios nori būti pastebėtos ir nebijo novatoriškų audinių ir drabužių modelių. Na, o kokie rūbai slepiasi po „Matrica“ turbūt jau aišku – tai asimetriškų, griežtų formų drabužiai, žvilganti oda, užtrauktukai ir kišenės.

„Kolekcija įkvėpė „kompiuterėjanti“, „skaitmeninzuota“ musu kasdienybė. Jaučiu, kad sulauksiu, kai užteks parsisiųsti pyrago nuotrauką ir virtuvės kompiuteris jį atspausdins 3D formatu. Susirenki iš kelių detalių, kai ką palankstai – ir štai, prašau – gero apetito!“ , – paskutiniąją jos dalį šyptelėjusi apibūdino Julia Janus.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top