Rugsėjį Vilnių drebins švedų metalo pažiba – „Hypocrisy“

Laikas.lt

Po koncertų, festivalių ir kitokių renginių užkimštos vasaros ateis ne ką mažiau derlingas ruduo. Rugsėjo 17 dieną Vilniaus „New York“ klubą tryps švedų death metalo dinozauras „Hypocrisy“!

Kažin, ar šiandien apskritai egzistuotų šis, vienas garsiausių Švedijos sunkiąją muziką reprezentuojančių kolektyvų, jei ne garbingas žodžio laikymasis. Dar 1990-aisiais grupės iniciatorius Peter Tägtgren (vokalas, gitara, klavišai), svečiuodamasis Floridoje, susižavėjo amerikietišku death metalu. Prieš išvykdamas į gimtąją Švediją Peter Tägtgren pažadėjo JAV death metalo grupės „Malevolent Creation“ gitaristui Phil Fasciana, kad atgal į Ameriką grįš tik sukūręs metalo grupę. Pažadą ištesėjo. Ir jo toliau sėkmingai laikosi jau 23 metus.

Nors grupės gyvavimo istorijoje buvo pertraukų, keitėsi nariai, kito grojamas muzikos stilius, tačiau, nepaisant visko, grupė kūrė ir kuria savito, lengvai atpažįstamo hypocrisy’iško skambesio muziką. Anot grupės lyderio Peter Tägtgren, taip yra todėl, jog daug kartų ieškodami naujovių kūryboje, jie niekada neužmiršta savo šaknų. Būtent tai padeda ne tik pritraukti vis naujų klausytojų, bet ir išsaugoti senuosius.

„Hypocrisy“ muziką galima apibūdinti kaip dviejų skirtingų medžiagų junginį. Viena jų – šiurkštus, death metalui būdingas skambesys, kuris susideda iš beprotiškai mušamų būgnų, aršaus riaumojimo ir energingų, sunkių gitarų riff’ų. Kita „Hypocrisy“ muzikos junginio dalis – tai melodingas, netgi „glotnus“ gitarų skleidžiamas garsas. Melodija ir grubumas – tai bruožai, būdingi Švedijos metalui vertinant kitų šalių sunkiosios scenos kontekste. Galiausiai, „Hypocrisy“ skambesys išskiria juos ir iš pačių Švedijos melodingo death metalo atstovų.

Į Lietuvą švediško metalo veteranai atvyksta su šiemet pavasarį išleistu tryliktuoju grupės albumu „End of Disclosure“.

alt event, Hypocrisy, metalas, metalo muzika

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai