Now Reading
Festivalio „nowJapan‘13“ konferencijoje – japonų atlikėjo daina Vilniui

Festivalio „nowJapan‘13“ konferencijoje – japonų atlikėjo daina Vilniui

Festivalio „nowJapan‘13“ konferencijoje – japonų atlikėjo daina Vilniui

Laikas.lt

Rugsėjo 10-15 d. japonų kultūros festivalio „nowJapan“ metu Vilnius ir Tokijas pulsuos vienu ritmu. Tą šiandien spaudos konferencijos metu žadėjo festivalio programą pristatę organizatoriai. O pirmasis festivalio svečias japonų atlikėjas Hideki Sakomizu pristatė debiutinę dainą, įkvėptą pirmos pažinties su Vilniumi.

Jau penktus metus skaičiuojantis festivalis „nowJapan“ šiemet daugiausiai dėmesio žada skirti muzikai. „Norime, kad festivalio lankytojai kaip įmanoma plačiau pažintų šių dienų japonų muziką. Festivalio savaitę įvyks trys visiškai skirtingų muzikos stilių koncertai Vilniuje ir vienas papildomas koncertas Kaune“, – žadėjo festivalio organizatorius Sergej Grigorjev.

Pirmasis į Lietuvą atvykęs festivalio svečias, jaunas japonų indie-folk muzikos atlikėjas Hideki Sakomizu festivalio konferencijoje pristatė dainą, kurią sukurti įkvėpė pirmas vakaras, praleistas Vilniuje. Hideki Sakomizu ir japonų pianisto Yuki Deai koncertas įvyks š.m. rugsėjo 10 d. šv. Kotrynos bažnyčioje.


Ketvirtadienį (rugsėjo 12 d.) visi Japonijos gerbėjai laukiami menu fabrike „Loftas“. Čia netradicinio „Pecha Kucha“ paskaitų ciklo metu naujai atrasti Japoniją padės meno pasaulio atstovai, keliautojai ir muzikantai. Po pasakojimų apie Japoniją „Loftą“ užpildys eksperimentinė japonų atlikėjų Yosi Horikawa ir Izumi Yamamoto muzika. Yosi Horikawa yra „Red Bull Music Academy“ absolventas ir šiuo metu turuoja po Europą, pristatydamas kątik išleistą, bet jau šūsnies muzikos kritikų ir melomanų liaupsių sulaukusį, albumą „Vapor“.

Festivalio organizatoriai konferencijos metu pirmą kartą pristatė aktyviausios ir labiausiai festivalio gerbėjų laukiamos „nowJapan’13“ festivalio dalies – „Savaitgalo Tokijuje“ – programą.

„Šeštadienį, rugsėjo 14 d., vyks įvairiausios paskaitos. Pradedant pažintimi su japoniškais baubais „Yokai“, egzotiško nindzių kovos meno – Bujinkan Taijutsu Budo – technikos pristatymu ar japoniškos komedijos „Rakugo“ pasirodymu, baigiant pasakojimais apie japoniškas tatuiruotes“, – pasakojo festivalio organizatorius.

Šeštadienį festivalio lankytojai bus kviečiami įvairiausiose dirbtuvėse savo pačių rankomis išmėginti rytų gėlių meno komponavimo Ikebana techniką, japonišką tapybą tušu Sumi-E, tradicines japoniškas poperiaus, medžiagos dekoravimo ir lankstymo technikas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kongresų rūmų salėse veiks unikali japoniškas mitologines būtybes vaizduojanti šarnyrinių lėlių paroda, jaunųjų menininkų „Meno alėja“. 

„Tiems, kas norės pasijusti tikro Tokijo gyventojo kailyje, pasiūlysime apsipirkti japoniškose parduotuvėlėse, dalyvauti japoniškose loterijose, žaisti tradicinius ir šiuolaikinius japoniškus stalo ir kompiuterinius žaidimus. O kam visai susisuks galva nuo šitiek visokiausių įspūdžių, pakvietėme ir tradicinio japonų masažo Shiatsu meistrus“, – festivalio programą pristatė organizatoriai.

Vakare Kongresų rūmuose įvyks japonų grupės „Hide-Hide“ koncertas. Egzotiškais instrumentais – japoniška bambukine fleita ir japoniška tristyge bandža muzikantai atlieka ne tik tradicinę japonų muziką, bet interpretuoja garsiausius klasikos ir šiuolaikinės muzikos kūrinius. Repertuare galima išgirsti nuo melodijų iš tokių legendinių filmų kaip „Likimo ironija, arba po pirties“ bei „Septyniolika pavasario akimirkų“, „Abba“ hitų iki Čaikovskio ar Stravinskio kūrinių. Papildomas „Hide-Hide“ koncertas įvyks rugsėjo 15 d. Kaune.

Rugsėjo 15 d., sekmadienis, – paskutinė festivalio „nowJapan“ diena. Tą dieną įvyks persirengėlių konkursas „Cosplay“ ir jo dalyvių eisena Vilniaus senamiesčiu. Originaliais kostiumais apsirengę dalyviai stengsis kuo tiksliau įkūnyti pasirinktą garsių kompiuterinių žaidimų, japoniškos animacijos anime ar japoniškų komiksų manga personažą.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top