Now Reading
Kino pusryčiuose: 2005 metais M. Haneke sukurtas kerštas (video)

Kino pusryčiuose: 2005 metais M. Haneke sukurtas kerštas (video)

Kino pusryčiuose: 2005 metais M. Haneke sukurtas kerštas (video)

Laikas.lt
Dovilė Raustytė

Michaelis Haneke, kurdamas filmą, niekur neskuba, nedaugžodžiauja… Kuo lėtesnė kelionė link kulminacinės scenos, tuo ji netikėčiau užklumpa ir ilgiau nepalieka ramybėje. Taip kiną kuria minėtas režisierius. Apie jo filmą „Meilę“ (Amour, 2012) jau prirašyta begalė poemų, tad atsigręžkime aštuonerius metus atgal į kitokią, bet psichologiškai ne ką lengvesnę juostą „Paslėpta“ (angl. Hidden / pranc. Caché, 2005).

Populiarus TV laidų vedėjas Georgesas gauna vaizdajuostę, kurioje nufilmuotas jo šeimos kiemas. Žinoma, siuntėjas nežinomas. Pasitaręs su žmona, jis nusprendžia į šią filmuotą medžiagą tiesiog nekreipti dėmesio: turbūt kažkas iš gerbėjų pajuokavo. Po dar poros anoniminių siuntinių jie nuomonę pakeičia ir apsilanko policijoje. Tiesa, greta kito siuntinio buvo ir piešinys. Štai toks:

Tokį šedevrą gavus, ko gero, pats metas pradėti nerimauti. Policijai, toli gražu, taip nepasirodo. Šaunusis Georgesas, pasirodo, turi kai ką, ko nenori niekam pasakoti. Praeities šešėliai kritiškose situacijose patamsėja. Taip nutiko ir Georgesui. Režisierius dar kartą įrodo, kokia svarbi vaikystė kiekvieno žmogaus ateičiai. „Vaiko patirtys persekios visą likusį jo gyvenimą“, – kino kalba taria M. Haneke, ir griebiasi kraštutinumų, kad tai įrodytų. Kitaip sakant, tempiu gumą, nesugalvodama, papasakoti jums vieną sceną ar tiesiog suintriguoti ir leisti išgyventi viską patiems? 

Mažo berniuko Georgeso tėvai įsivaikina kitą mažą berniuką Majidą. Vaikas visai nenori broliuotis su nežinia iš kur atsiradusiu našlaičiu. Tėvai Georgeso nesiklauso, tad jam belieka imtis savų priemonių, kad šeimoje vėl liktų trise. Jis savo naujajam broliui rezga įvairiausius spąstus, į kuriuos pakliuvęs įvaikis vis labiau artėja link tos dienos, kai bus grąžintas į vaikų namų. Galiausiai mažasis Georgesas praneša Majidui, kad tėvai jam liepė nukirsti gaidžiui galvą. Norėdamas įtikti savo naujajai šeimai berniukas padaro, ką lieptas. Georgesui belieka pradėti garsiai šaukti ir verkiant pasiskųsti, kad Majidas kankino paukštį versdamas jį tai stebėti. Kas nutinka, kai šie berniukai susitinka po kelių dešimtmečių, turite pamatyti patys. Susikaupkite!

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top