Lietuviško kino žvaigždės kviečia į paskutinius „Kino po žvaigždėmis“ seansus

Laikas.lt

Ketvirtą sezoną baigiantis „Kino po žvaigždėmis“ projektas kviečia visus kino mylėtojus į paskutines filmų peržiūras. Šios savaitės seansuose žibės lietuviško kino žvaigždės.

Fantastinės dramos „Aurora“ (rež. Kristina Buožytė) seansas ketvirtadienį 22.30 val. kviečia pamatyti fatališką meilės istoriją, perteiktą pasitelkus psichologinio trilerio žanrą. Vykdant sudėtingą mokslinį eksperimentą, kurio pagrindas - informacijos perdavimas neuroniniame lygmenyje, jaunas, bet santūrus vyras Lukas patirs stulbinantį nuotykį komoje esančios moters Auroros galvoje. Išlaisvinęs instinktus bei užslopintas fantazijas, jis pradės lėtą metamorfozės procesą. Lukas jau nebebus toks, kaip buvo… Kino kritikų „Aurora“ buvo puikiai įvertinta tiek Lietuvoje (6 „Sidabrinių gervių“ apdovanojimai), tiek ir užsienyje. Pelnęs geriausio filmo apdovanojimą Grossman fantastinių filmų festivalyje filmas buvo įvertintas, kaip „ kerintis savo estetika bei teikiantis žiūrovui vizualinį, dramaturginį bei poetinį jaudulį“.

Penktadienio vakarą abejingų neturėtų palikti romantinė komedija „Valentinas vienas“ (rež. Donatas Ulvydas, Edita Kabaraitė, Ričardas Marcinkus, Simonas Aškelavičius). Filme vaidmenis sukūrė ryškiausios kino ir muzikos žvaigždės: Mantas Jankavičius, Vytautas Šapranauskas, Gabija Ryškuvienė, Giedrius Savickas. Atvira ir jaudinanti romantinė komedija „Valentinas Vienas“ pasakoja apie jaunus žmones, meilę, aistrą bei Valentino dienos išvakarėse kunkuliuojančius jausmus. Vienos nakties nuotykio ieškantis vaikinas su ką tik sutikta mergina; buvusi sutuoktinių pora, mėginanti atgaivinti atšalusius santykius; geriausi vaikystės draugai ir naujai iškepta, tačiau bėdų turinti sutuoktinių porelė – visi jie kalbėsis, barsis, mylėsis ir mėgins išsilaisvinti iš meilės kančių. O tuo metu savo antrosios pusės ieškoti išeis nevilties apimtas ir vienišas Valentinas...

„Kino po žvaigždėmis“ sezoną pabaigs šeštadienį rodoma naujo lietuviško filmo premjera – „Laiškai Sofijai“ (rež. Robert Mullan). Mikalojaus Konstantino Čiurlionio personažą šioje dramoje įkūnijo M.K.Čiurlionio proanūkis – Rokas Zubovas, o Sofiją Kymantaitę - Marija Korenkaitė. Pagrindiniu duetu režisierius buvo itin patenkintas: „ekrane drauge jie atrodo puikiai. Rokas ir Marija įsigyveno į M.K.Čiurlionį ir Sofiją labai greitai. Jie atrodo labai įtikinamai. Nežinau, ar galima tai vadinti natūralia judviejų chemija, žinau, kad jie sunkiai dirbo, tačiau likau labai patenkintas jų herojais.“ Trumpas, bet itin kūrybingas M.K. Čiurlionio gyvenimas, aistringa meilės istorija, gilus jausmų pasaulis, ugningos kalbos ir nepriklausomos Lietuvos troškimas - visai tai galėsite pamatyti jau šį šeštadienį 21.30 val. „Kine po žvaigždėmis“.

„Kino po žvaigždėmis“ seansai vyksta Šiuolaikinio meno centro kiemelyje (Vokiečių g.2). Bilietus galima įsigyti nuo 21.00 val., seansų pradžia – 22.30 val.

Aurora, Kinas po žvaigždėmis, Kino pasaka, laiškai sofijai, lietuviškas kinas, lietuvių filmai, pasaka, valentinas vienas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai