Pirmasis Lietuvoje naktinis moterų bėgimo renginys – jau rytoj

Laikas.lt

Šeštadienį, rugpjūčio 24 d., vakare, Vilniaus senamiesčio gatvėse muzika ir šviesos lydės bėgti pasiruošusias moteris bei jas palaikyti atėjusius draugus ir artimuosius. 21.00 val. Vinco Kudirkos aikštėje bus duotas startas, po kurio daugiau nei tūkstantis bėgimo entuziasčių, tarp kurių šmėžuos ir ne vienas gerai žinomas veidas, raudono kilimo podiumu pasileis į šventišką 5 km distanciją.

Pirmą kartą Lietuvoje organizuojamame naktiniame moterų bėgime „We Own the Night“ (angl. „Mums priklauso naktis“) dalyvaus Gabrielė Martirosianaitė, Gabija Ryškuvienė, Jurga Anusauskienė, Nomeda Marčėnaitė, Redita Dominaitytė bei kitos žinomos Lietuvos moterys. 

„Šio bėgimo tikslas – šauniai praleisti laiką merginų kompanijoje, mėgautis puikia draugija, šventine nuotaika, judėjimu, o ne tik gerinti asmeninius bėgimo rekordus, tad nenuostabu, kad ir vyrai pradėjo mūsų klausinėti, kada tokią bėgimo šventę organizuosime jiems, – sako bėgimo renginio iniciatorės – sporto prekių gamintojos „Nike" – prekės ženklo atstovė Lietuvoje Milda Monstavičiūtė. – Džiaugiamės, kad šeštadienio vakarą mieste šurmuliuos Vilniaus gatvėse dar neregėta minia moterų, su savo draugėmis nusprendusių savaitgalį praleisti aktyviai ir netradiciškai, bei kviečiame ateiti jų palaikyti – juk plojimai, šypsenos ir padrąsinantys šūksniai yra geriausia paskata bėgikėms pasijausti tikromis nakties karalienėmis.“


Žemėlapis

Bėgsiančių moterų atėję palaikyti vilniečiai bei miesto svečiai nenuobodžiaus. Nuo 19.00 val. V. Kudirkos aikštėje jų laukia DJ pasirodymas, o 20.00 val. į renginio sceną žengs laidų „X Faktorius“ ir „Lietuvos balsas“ dalyvės Viktorija Vyšniauskaitė bei Ieva Zasimauskaitė, kurios su grupe atliks viso pasaulio moterų mėgstamus kūrinius.

Renginio organizatoriai primena, kad renginio metu – nuo 20.45 val. iki 21.45 val., Vilniaus senamiestyje, visoje bėgimo trasoje, bus draudžiamas eismas ir tikisi, kad vairuotojai nesupyks bei automobilių signalais palaikys bėgančias merginas. O nuo rugpjūčio 23 d. 6.00 val. V. Kudirkos aikštėje bus vykdomi paruošiamieji darbai.


Eismo ribojimo žemėlapis

Naktiniai moterų bėgimo renginiai „We Own the Night“, organizuojami tarptautinio prekės ženklo „Nike“, vyksta daugelyje pasaulio miestų – Londone, Paryžiuje, Amsterdame, Berlyne, Milane ir kt., sutraukdami tūkstančius moterų. Renginio Vilniuje organizatoriai tikisi, kad Lietuvos moterys solidarizuosis su kitų šalių moterimis ir gausiai susirinks bėgti. 

bėgimas, maratonas, naktinis moterų bėgimas, Nike, sportas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai