Now Reading
Vilnius rudenį pasitiko svetingai — „Sostinės dienomis“ (Foto)

Vilnius rudenį pasitiko svetingai — „Sostinės dienomis“ (Foto)

Vilnius rudenį pasitiko svetingai — „Sostinės dienomis“  (Foto)

Šį savaitgalį vilniečiai ir miesto svečiai užsikrėtė rudenišku geros nuotaikos virusu. Penktadienį prasidėjo ilgai laukta, tris dienas truksianti „Sostinės dienų 2010“ šventė.

Prapliupęs lietus nesugadino ugnies reginio

Penktadienio vakarą (rugsėjo 3 d.) sostinės dienų duris atvėrė jau tradiciniu tapęs tarptautinis fejerverkų festivalis Vingio parke „Vilniaus fejerija“.

Į spalvingų fejerverkų ir geros muzikos šou sugužėjo daugybė renginiu susidomėjusių smalsuolių iš anksto apsišarvavusių skėčiais ir lietpalčiais, todėl iš dangaus staiga prapliupęs lietus nei vieno neišgąsdino.

Renginio scenoje pasirodė ir žiūrovams sušalti neleido dvi šaunios grupės: „Skylė“ su Aiste Smilgevičiūte priešakyje ir visiems gerai pažįstami „Scamp“. Renginio pabaigoje scenoje šmėstelėjo krepšinio himną sudainavęs operos solistas Rafailas Karpis ir kojas aukštai kilojančios krepšinio komandos „Lietuvos rytas“ palaikymo šokėjos.


Aistė Smilgevičiūtė

Dangų raižė, ugningas fejerverkų programas demonstravo ir, renginio vedėjo Jono Radzevičiaus žodžiais tariant, žiūrovus privertė į dangų žiūrėti atidarytais stalčiais, trijų šalių geriausių fejerverkų kompanijos: Lenkijos „Grom Zbig“, Prancūzijos „Magic Fireworks“ ir Rusijos „Orion-Art“.


Fejerverkų šou

Žiūrovai turėjo teisę trumposiomis žinutėmis ir skambučiais balsuoti ir išrinkti geriausius iš geriausių. Nugalėtojais tapo lenkų komanda, antroji vieta atiteko prancūzams, o trečioji — Rusijos kompanijai.

Renginį vainikavo šventės organizatoriai „Blikas“, pademonstravę, kad ir lietuviai moka rengti fejerverkų šou.

„Dūzgiantis prospektas“

Šeštadienį nuo pat ryto Vilniaus centrine miesto arterija vadinamajame Gedimino prospekte, nuo Nepriklausomybės iki Katedros aikštės, nusidriekė „Dūzgiantis prospektas“. Šiemet ši, tik pėsčiomis pasiekiama, pramogų zona buvo padalinta į 5 dalis: „Sporto, žaidimų ir sveikatingumo zoną“ (nuo A. Goštauto g. sankryžos iki J. Tumo-Vaižganto g.), „Retro&Vintage zoną“ (nuo J. Tumo-Vaižganto g. sankryžos iki Vasario 16-osios g.), „Kuriančio Vilniaus zoną“ (nuo Vasario 16-osios g. sankryžos iki A. Jasinskio g.), „Lauktuvių zoną“ (nuo A. Jasinskio g. sankryžos iki Jogailos g.) bei „Dainuojančio, šokančio, grojančio ir piešiančio Vilniaus zoną“ (nuo Jogailos g. sankryžos iki T. Vrublevskio g.).

Anot šventės organizatorių: „Dūzgiantis prospektas“ — ne kaimiška mugė ar prekybinė turgavietė, o aktyvaus kultūrinio veiksmo ir įvairių kūrybinių sumanymų vieta.“


„Dūzgiantis prospektas“

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Iš viso sostinėje savaitgalį numatoma apie 100 nemokamų renginių, todėl savo norus, svajones ir fantazijas čia išpildys tiek jaunas, tiek senas. „Šių metų „Dūzgiančio prospekto“ motto — šiuolaikinio miesto įvairovė, nenuspėjamumas, dėmesys naujiems reiškiniams, o ir amžinosioms vertybėms“, — skelbia renginio organizatoriai.

Labiausiai miesto gyventojus ir svečius pritraukė „Retro&Vintage zona“, kurioje galima pajusti senojo Vilniaus dvelksmą. Retro dvasios įspūdį sukelia ne tik XX a. 4—6 deš. muzika, antikvariniai daiktai palapinėse, mados ar šukuosenos, bet ir unikali senųjų automobilių ekspozicija iš legendinio lenktynininko Stasio Brundzos kolekcijos.


Senųjų automobilių ekspozicija

Visos „Dūzgiančio prospekto“ pramogų zonos savotiškai įdomios ir žavinčios. Įvairiose miesto erdvėse vyksta galybė koncertų, knygų pristatymų ir kūrinių skaitymų, sporto varžybų, fotografijų, vaizdo, garso interakcijų ir t. t. Tai tiesiog būtina pamatyti ir pajausti pačiam!

Džiugi naujiena dar nevaikštinėjusiems po „Dūzgiantį prospektą“ — sostinės dienos dar nesibaigė. Visa tai ir dar daugiau galite išvysti paskutiniąją „Sostinės dienų 2010“ šventės dieną, sekmadienį, rugsėjo 5-ąją. Renginio programą galite rasti renginių gide.

Na, o kad kiltų didesnis noras įsijungti į „Sostinės dienų 2010“ veiklą, renginio akimirkų kviečiame pasidairyti galerijoje.


Indrė Augustinavičiūtė

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top