Now Reading
Ar verta? „Galaxy S4“ vasaros reporterė Ineta apie savanorystę

Ar verta? „Galaxy S4“ vasaros reporterė Ineta apie savanorystę

Ar verta? „Galaxy S4“ vasaros reporterė Ineta apie savanorystę

Laikas.lt

Atsikrausčiusi į sostinę ir pradėjusi studijuoti, atradau vieną iš gyvenimo malonumų – savanorystę. Per tuos metus teko savanoriauti teatre, keliuose renginiuose, o vasarą – išbandyti savanorės pareigas muzikos festivaliuose. Dalinuosi su Jumis savo pirmaisiais įspūdžiais ir bandau atsakyti į klausimą, kodėl verta būti savanoriu.

1. Būrys naujų pažįstamų.

Toms kelioms dienoms grupė savanorių tampa viena didele šeima, kuri, reikalui esant, paskolins puodelį arbatai, pavežės iki autobuso ar kitaip pagelbės ištikus bėdai. Ką jau bekalbėti apie šypsenas prasilenkiant ir visus pokalbius, užsimezgusius organizatorių palapinėje ar tiesiog susitikus kur nors festivalio teritorijoje. Smagu ir įdomu bendrauti su festivalio organizatoriais – jie visada malonūs.  


2. Galimybė stebėti, kaip tuščias laukas tampa spalvinga festivalio teritorija.

Atvykus į festivalį jam dar neprasidėjus, labai smagu stebėti, kaip viena po kitos išdygsta palapinės, įsirengia virtuvės, daugėja scenos dekoracijų ir atvyksta vis daugiau žmonių. Kiekvieną kartą praeinant vaizdas vis pasikeičia.

3. Darbas = pramogos.

Pirmą kartą važiuodama savanoriauti visai nesitikėjau gauti tokių įdomių hosterės pareigų. Pagrindinis mano darbas buvo bendrauti su užsienio atlikėjais, aprodyti jiems festivalio teritoriją, jų gyvenamąją vietą, jei reikia, palydėti iki scenos ir panašiai. Gavau puikią galimybę susipažinti su daug keliavusiais, įvairiose pasaulio šalyse gyvenančiais ir grojančiais, neabojotinai įdomiais žmonėmis. Taip ne tik įgavau daugiau drąsos kalbėti užsienio kalbomis, bet ir pabuvojau scenos užkulisiuose!

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Jei reikėtų apibendrinti savo įspūdžius, drąsiai sakau, kad jie – tik teigiami! Nors šaltis ir lietus vargina, o darbas kartais neleidžia atsipalaiduoti, nes bet kada gali prireikti tavo pagalbos, galiausiai lieka pozityvūs atsiminimai, sukeliantys daug šypsenų. Savanorystė festivalyje leidžia jį pamatyti visai kitu, dalyviams paprastai nematomu, kampu, o praleistas laikas suteikia ir vertingos patirties.

Su geriausiais linkėjimais –
„Galaxy S4“ vasaros reporterė Ineta


Daugiau apie projektą „Samsung Galaxy S4“ vasaros reporteris“ čia.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top