Now Reading
„Sostinės dienų” klube: naktinis kinas, gyva muzika ir šokiai

„Sostinės dienų” klube: naktinis kinas, gyva muzika ir šokiai

"Sostinės dienų" klube: naktinis kinas

Pirmąjį rudens savaitgalį (rugsėjo 3-5 d.) Vilnių užplūsianti „Sostinės dienų“ fiesta nesibaigs vos saulei nusileidus.

Didžiausios miesto šventės rengėjų iniciatyva šiemet pirmąsyk organizuojamas „SD Klubas“, įsikursiantis Pranciškonų vienuolyno ansamblio sienų apsuptame Piano.lt kieme. Kviečiame penktadienio ir šeštadienio vakarus praleisti su įspūdinga trumpametražių filmų ir bene įdomiausių gyvai grojančių Lietuvos grupių ir DJ’ų atliekama šokių muzika.

Penktadienio vakarą (09.03) „SD klubas“ pulsuos elektroninės muzikos ir džiazo ritmais: įdomiausias savo kompozicijas pristatys net trys energingos, ko gero geriausios gyvai grojančios Vilniaus grupės – „Jing’a’Ling“ ir „Indrė ir Baisios stygos“, bei su nauju albumu sugrįžtantys „Empti“.

Vos prieš metus susikūrusios grupės „Jing’a’Ling“ kūrybinėje biografijoje jau puikuojasi itin svarbus laimėjimas – šis LMTA absolventų ketvertukas tapo jaunimo grupių konkurso „Garažas“ nugalėtojais. Tačiau atskiri grupės nariai – anaiptol ne mūsų muzikos scenos naujokai: pavieniui ir kartu jie grojo su grupėmis „Skamp“, „Pieno lazeriai“ ir kt. „Mūsų muzika yra balansas tarp linksmo laisvalaikio praleidimo ir gilesnio muzikos klausymo. Mūsų džiazas nėra „sunkus“, kai kurie mūsų klausytojai „atėjo“ ir iš šokių muzikos scenos, tad manau linksmumo mums taip pat nestinga“ – sako grupės „Jing’a’Ling“ nariai.

Nors kolektyvas „Baisios stygos“ susibūrė tik šių metų pavasarį, jaunų, bet jau daugybėje muzikinių projektų Lietuvoje ir užsienyje dalyvavusių atlikėjų gyvi pasirodymai nepalieka abejingų. Nors „Baisios stygos“ – naujas reiškinys Lietuvos alternatyviosios klubinės muzikos padangėje, daugelis jų pasirodymus stebėjusių muzikos mylėtojų ir ekspertų jau dabar kolektyvą vadina viena įdomiausių gyvai grojančių lietuviškų grupių. „Baisių stygų“ muzikoje, pačių atlikėjų teigimu, „susijungia XX a. akademinė, folkloro, klasikinio bei modernaus džiazo, roko ir kitokia „baisi“ (alternatyvi) muzika“.

„SD klubo“ penktadienio koncerto kulminacija taps grupės „Empti“ pasirodymas. Visi, kurie šią vasarą bent sykį matė „Empti“ koncertą, gali patvirtinti, jog gyviems grupės pasirodymams Lietuvoje lygių nėra. Šiuo koncertu ilgą vasaros turą užbaigsiantys muzikantai pristatys ne tik senas, nepamirštamas kompozicijas, tačiau ir keletą naujų kūrinių, sudarysiančių visai netrukus pasirodysiančio naujo grupės „Empti“ albumo „Fermata“ pagrindą. Dar 1993 m. susikūrusi grupė „Empti“ – vienas iš tų retų alternatyviosios klubinės scenos kolektyvų, galinčių pasigirti net keliomis gerbėjų kartomis. Tam tikra prasme naujasis grupės albumas ir apibendrins visą „Empti“ kūrybos laikotarpį. „Šis albumas – ir tiems, kurie nori prisiminti, ir tiems, kurie tik dabar atrado „Empti“, – sako grupės vokalistė Giedrė.

Visą šeštadienio (09.04) vakarą „SD klubo“ rengėjai skiria kino mėgėjams. Jį pradės Tarptautinio mažųjų kino formų festivalio „Tinklai“ kartu su Lietuvos žmonių su negalią sąjungos parengta speciali trumpametražių filmų programą „Negalia – ne kliūtis“, skirtą neįgalumo temai kine. Skaudžią, todėl visuomet diskusiją provokuojančią temą nagrinėjančių filmų programą sudaro daugybę tarptautinių apdovanojimų pelnę Baskų krašto, Norvegijos, Estijos, Prancūzijos ir Vokietijos kino menininkų darbai. „Kino naktį“ pratęs linksma trumpų kino filmų programa „Festivalio „Tinklai“ rinktinė 2009“ ir speciali „Kino pavasario“ notaikingų kino komedijų iš viso pasaulio valanda. Vakarą su griausmu užbaigs šmaikšti ir intriguojanti geriausių 2009 m. reklamų – Tarptautinio reklamos festivalio „Kanų liūtai 2009“ laureatų – programa.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Į Piano.lt kiemelį besirengiantiems gyvos muzikos, šokių ir kino mėgėjams rengėjai turi dar dvi žinias. Gera žinia: visi „SD klubo“ renginiai – nemokami. Blogoji – vietų skaičius, deja, ribotas. Vartai atkeliami 21 val., tad liaudies posakis „neskubėk ir būsi pirmas“ čia gali ir apvilti.

Visą „Sostinės dienų” programą rasite renginių gide.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top