Now Reading
Rudeninės batų tendencijos moterims

Rudeninės batų tendencijos moterims

Rudeninės batų tendencijos moterims

Lietumi ir vėju prasidėjęs rugsėjis verčia slėpti basutes po devyniais užraktais idant saugiai lauktų kitos vasaros.

Podiumai rudeniui žada įvairovę, o mados apžvalgininkai šio sezono batų tendencijas apibūdina kaip balansavimą tarp praktiškumo ir ekscentriškumo, vyriškumo ir moteriškumo.

Ilgaauliai

Pernykštė ilgaaulių šlovės valanda dar neišblėso, jie vis dar išlieka viena ryškiausių tendencijų. Burberry mados namai ant podiumo leido modelius avinčius batais su aulais virš kelių, Gucci ir Dior siūlė smėlinės spalvos variantus. Jei norisi pabrėžti kojų grakštumą – ilgaaulius verta išbandyti.

Į kalnus?

Įdomi sezono avalynės naujiena – aliuzijos į alpinistų apavą. Dizaineriai siūlo įvairias šių batų interpretacijas. Kenzo mados namai tokius batus iškelia ant platformos, John Galliano – ant siauro kulniuko, o Chloe propaguoja plokščiapadžių variantą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tačiau bendri bruožai išlieka visur – daug sagtelių, metalinių kilpelių raišteliams, o kad būtų šilčiau dar ir šiek tiek kailio. Atšalus orams, tokie batai atrodys itin įdomiai net ir prie elementariausių aptemptų džinsų.


Pasiskolinti iš vyrų

Jau kurį laiką vitrinose sutinkami Oxford ir brogue tipo batai niekur nesitraukia. Šie suvarstomi plokščiapadžiai batai smailėjančiomis nosimis į savo kompaniją priima ir apvalianosius desert batus sudarydami vyriško stiliaus įkvėptą avalynės trio. Brogue ir Oxford batai dvelkia retro dvasia, tad autentiškesnės tokio apavo poros verta paieškoti vintažo parduotuvėse.

Desert
batai yra įgavę įvairių fomų – dizaineris Marcas Jacobas užkėlė juos ant kaučiukinės platformos, o parduotuvės leidžia rinktis iš įvairių atspalvių – nuo rusvų tonų iki ryškiai mėlynos. Ir jei jums vis dar atrodo, kad avint šitokius batus trūkta moteriškumo, išbandykite juos prie suknučių, midi ir maxi ilgio sijonų bei nepamirškite plonų vilnos kojinaičių.

Smailianosiai

Šį sezoną į dienos šviesą savo noseles kiša spintoje kiek užsibuvę smailianosiai batai. Nemažai dizainerių šį sezoną jiems pritaikė žemą, vadinamąjį kitten-heel, kulną taip suteikdami šansą kojoms kiek pailsėti.

Retro dvasia užsikrėtę Prada ir Louis Vuitton mados namai smailianosius puošia kaspinėliais, o britų dizainerė Stella McCartney neatsižadėdama paprastumo siūlo pilkus ir smėlinius atspalvius.


Kailis

Kailis šį sezoną aprangoje yra užėmęs tvirtą poziciją, todėl batai – irgi ne išimtis. Avikailio detalių rasite ant juodų Burberry aulinių, jau minėtųjų Kenzo alpinistiškų batų su platforma ar Thakoon batelių atviromis nosimis.

Chanel
mados namai nepagailėjo itin daug dirbtinio kailio ir pristatė apavą, primenantį sniego žmogaus kojas ar prieš kelis metus jaunimo pamėgtus eskimo batus.

Pasirinkimo laisvė

Neprašausite nei su versta, nei su lygia oda ar su roplių odos raštais. Galite likti nuosaikiųjų pusėje ir rinktis paprastumą, galite eksperimentuoti su sagtelių ir raištelių gausa. Kulniukų ir platformų aukščio variacijos taipogi žada įtikti kuo įvairiausiems skoniams.


 

Justė Urbonavičiūtė
Nuotr. style.com, net-a-porter.com, fashionwindows.net, topshop.com, fashiongonerogue.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top