Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“: renginių daugiau, bilietai – pigiau

Laikas.lt

Dainuojamosios poezijos gerbėjai savo kalendoriuose turi apsibraukti spalio 14–20 dienas: tuo metu visoje Lietuvoje vyks jau vienuoliktasis tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“, kurį organizuoja Vilniaus mokytojų namai.

Be tradiciniais tapusių jaunųjų bardų „Naktinėjimų“ Mokytojų namų Svetainėje ir gausybės koncertų įvairiuose Lietuvos miestuose, šiemet festivalis stebins naujovėmis – Andriaus Kulikausko kuruojama dainuojamosios poezijos „diskoteka“, kurioje įvairių bardų kūrybą lydės elektronikos garsai, į Aukštaitijos kryptį nukreipta akcija „Bardų vilkikas“ ir pigesniais bilietais į didžiuosius festivalio koncertus Vilniuje ir Kaune, kuriais bus pradėta prekiauti nuo rugsėjo 1 dienos.

Vilniaus mokytojų namai pasirūpino, kad dainuojamosios poezijos mylėtojai apšiltų kojas prieš savaitę truksiantį festivalį: spalio 5 d. sostinėje vyks renginys „Džiazas sveikina bardus“, o spalio 11–12 dienomis – akcija „Bardų vilkikas“, kurios metu bardai sunkiasvoriu automobiliu keliaus po Lietuvą.

Tarp festivalio dalyvių – visiems žinomi dainuojamosios poezijos atlikėjai: Domantas Razauskas, Gediminas Storpirštis, Ieva Narkutė, Andrius Zalieska–Zala, V.V.Landsbergis, Giedrius Arbačiauskas, Eglė Gelažiūtė, Sigitas Jakubauskas, Virgis Stakėnas ir kiti ne tik Lietuvos, bet ir iš svečių šalių – Italijos, Airijos, Škotijos, Ukrainos, Lenkijos, Latvijos, Didžiosios Britanijos – atvykę dalyviai. Vilniaus mokytojų namų projektų vadovas Juozas Žitkauskas išdavė, jog šiais metais festivalyje „Tai – aš“ pirmą kartą dalyvaus dainuojamosios poezijos atstovas iš Estijos – bardas Silver Sepp. 

„Iš užsienio dalyvių beveik visi festivalyje dalyvaus pirmą kartą. Ir tik vienintelis Julian Dawson iš Didžiosios Britanijos, prisidėjęs prie festivalio himno atsiradimo, šiame renginyje viešės jau trečiąjį kartą“, – pasakojo J.Žitkauskas.

Vienas iš festivalio organizatorių J.Žitkauskas neslepia, kad pernai duoto pažado atpiginti bilietus į pagrindinius festivalio koncertus Vilniuje ir Kaune laikysis: „Taip, šiais metais bilietai į koncertus bus pigesni. Taip sudarysime galimybę gerą muziką išgirsti didesniam žmonių skaičiui. Bilietais bus pradėta prekiauti nuo rugsėjo 1 dienos“, – tvirtino jis.

Į tradiciniu tapusį festivalio „Tai – aš“ renginį „Naktinėjimus“, kuris vyks spalio 18 d. Vilniaus mokytojų namų Svetainėje, internetu jau nuo rugsėjo mėnesio galės užsiregistruoti visi jaunieji kūrėjai, norintys savo muzika pasidalinti su bendraminčiais. J.Žitkauskas sako, kad greitu metu pradės veikti festivalio interneto svetainė, kurioje bus talpinama visa informacija apie renginius. „Svetainė Tai-as.lt atsidarys rugpjūčio pabaigoje ir joje bus galima susipažinti ne tik su naujausiomis žiniomis apie festivalį ir jame dalyvaujančius atlikėjus, bet ir sužinoti visą festivalio istoriją, kuri prasidėjo 2003 metais“, – teigė J.Žitkauskas. 

dainuojamoji poezija, dainuojamosios poezijos festivalis, tai aš

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai