Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Smarkiai prakaituojančios pėdos

Laikas.lt

Pristatome UAB „Kvapų namai“ gamybos vadovę, natūralios kosmetikos specialistę Rūtą Daunoravičienę, kuri patars jums kaip prižiūrėti veido odą, kokią kosmetiką geriausiai rinktis individualiais atvejais, plačiau papasakos apie odos priežiūrą natūraliomis priemonėmis ir t. t.

Turiu labai didelę gėdą-problemą: itin prakaituoja mano pėdos ir nusimovus batus baisiai dvokia. Patiriu gėdą svečiuose, o ir namiškiai jau tyčiojasi iš manęs, kad kojų neplaunu. Tačiau kojas plaunu kokius 3 kartus per dieną ir atitinkamai keičiu kojines. Nebežinau, net ką daryti.

Stasys

Jei pėdos taip gausiai prakaituoja, gal per daug tepate antiperspirantų kitose vietose, pavyzdžiui, pažastyse? Užkimšus prakaito liaukas vienoje kūno vietoje, „įsijungia“ kompensaciniai prakaitavimo mechanizmai kitose kūno vietose – delnuose, pėdose, kirkšnyse. Geriau ir sveikiau naudoti ne antiperspirantus, bet dezodorantus, ypač natūralų kalio ar amonio alūno akmenį. Jei negalite išsiversti be antiperspirantų, tai bent pasistenkite juos vakarais nuplauti, nenaudoti kasdien ir pan.

Po dušo pėdas ir tarpupirščius ištrinkite alūno milteliais. Jie sustabdo bakterijų dauginimąsi, sugeria kvapus ir drėgmę. Alūno miltelių kasryt įberkite ir į batus – jie sugers drėgmę ir dezodoruos.

Nenešiokite sintetinės avalynės, rinkitės odinius batus su odiniais vidpadžiais. Batus keiskite, neavėkite tais pačiais batais kasdien, nes jie nespėja išdžiūti ir išsivėdinti. Įsigykite vidpadžius su absorbuojančia ir kvapus neutralizuojančia anglimi.


Natūralios kosmetikos specialistė Rūta Daunoravičienė jūsų klausimų laukia el. p. [email protected].

ekologiška kosmetika, kvapų namai, natūrali kosmetika, prakaitavimas, prakaituojančios pėdos, Rūta Daunoravičienė

Naujausi komentarai
laima
2013-08-11, 20:22
taip nieko konkretaus ir nepataria
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai