Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Prausti veidą muilu, ar ne?

Laikas.lt

Pristatome UAB „Kvapų namai“ gamybos vadovę, natūralios kosmetikos specialistę Rūtą Daunoravičienę, kuri patars jums kaip prižiūrėti veido odą, kokią kosmetiką geriausiai rinktis individualiais atvejais, plačiau papasakos apie odos priežiūrą natūraliomis priemonėmis ir t. t.

Neseniai kažkur perskaičiau, kad veido prausti su paprastu muilų negalima. Tačiau aš visada naudoju paprastą muilą (kartais nusiperku rankų darbo), tačiau mano oda kaip buvo graži, skaisti ir lygi, taip ir liko. Artėja 30, o dokumento perkant vyna vis dar prašo. Tai kaip vis dėlto su tuo muilu?

Austėja

Tuomet nesiblaškykite ir nekeiskite savo įpročių. Jei oda skaisti, reiškia viską darote teisingai.
Kai kalbama apie tai, kokia kosmetikos priemonė gera, o kuri – nelabai, visuomet tenka daryti apibendrinimus, laikytis vidurio. Niekuomet joks patarimas ar apibendrinimas nebus taiklus visu 100 procentu, - juk žmonės tokie skirtingi, kaip ir jų įpročiai, gyvenimo būdas (o nuo to labai priklauso odos ir viso organizmo sveikata), jie skiriasi audinių ir odos ypatumais bei mikrofloros sudėtimi. Tai reiškia, kad kiekvieno žmogaus oda gali skirtingai reaguoti į tą pačią kosmetikos priemonę: kas tinka vienam, nebūtinai tiks kitam. Be to, ir muilas muilui nelygu. Jie labai skiriasi sudėtimi, pH verte, savybėmis.

Dar klausimas – dėl kokių priežasčių reikia prausti veidą? Nuo ko? Jei dirbate laukuose ar gatvėse, kur daug dulkių ir taršalų, tuomet klausimas nekyla (jei kasdien nešiojate makiažą – irgi, nes jį būtina nuplauti). Tačiau, būnant švarioje aplinkoje, kur dulkių mažai, nėra jokios prasmės erzinti veido odą ir jos mikroflorą chemikalais. Juk prakaitui nuprausti ar atsigaivinti pakanka vandens (išrankesnės čiaupo vandenį gal pakeis į gėlių vandenį/hidroliatą), negyvoms ląstelėms nušveisti – kempinėlės, kilpinio, lininio rankšluosčio, kavos tirščių... 


Natūralios kosmetikos specialistė Rūta Daunoravičienė jūsų klausimų laukia el. p. [email protected].

ekologiška kosmetika, graži oda, kvapų namai, muilas, natūrali kosmetika, Rūta Daunoravičienė, sveika oda

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai