Now Reading
Faktų pusryčiai. Ko galbūt nežinojote apie pagirias…

Faktų pusryčiai. Ko galbūt nežinojote apie pagirias…

Faktų pusryčiai. Ko galbūt nežinojote apie pagirias...

Laikas.lt
Pagal Livescience.com

Turbūt daugeliui pažįstamas jausmas, kai po „smagios naktelės“ galva plyšta perpus, burnoje tvyro Sacharos sausra, o skrandis niekaip neapsisprendžia: nori daug ir nesveiko maisto ar priešingai – atsisveikinti su visu savo turiniu. Taip, kalbame apie ištikimą alkoholio palydovą – pagirias, ir pateikiame keletą galbūt dar negirdėtų faktų apie jas.

1. Rūkymas pagirias gali padaryti stipresnes. Mokslininkai, ieškoję ryšio tarp rūkymo, alkoholio vartojimo ir pagirių, teigia, kad tie, kurie išvakarėse rūko, patiria didesnes pagirias. Tikroji to priežastis dar neatskleista: vieni teigia, jog rūkydami žmonės tiesiog daugiau išgeria, kiti – kad cigarečių chemikalai didina žalingą alkoholio poveikį.

2. Tamsesni gėrimai gali sukelti stipresnes pagirias. Burbonai, raudonas vynas, romas – šie gėrimai ryte gali skausmingiau priminti apie save nei šviesios spalvos jų giminaičiai.

3. Genetikos įtaka. Pagirių simptomai yra glaudžiai susiję su tuo, kaip efektyviai organizamas kovoja su alkoholiu. Sakykime, daugelis azijiečių neturi pakankamai tam skirto fermento, todėl sunkiai ištveria išbandymą alkoholiu.

4. Gelbėtojai – baltymai. Užkandžiavimas baltymų turinčiais produktais gali padėti įveikti pagirias. Mėsa, riešutai, sūris – jei po ranka visgi neturite šių produktų, užkandžiaukite kuo nors kitu, nes tai neleis sustoti skrandžiui ir padės pašalinti alkoholio likučius.

5. Burbuliukai. Alaus ir šampano mėgėjai, įsidėmėkite – burbuliukai jūsų gėrime gali gerokai apsunkinti kitą rytą. Gazuotas alkoholis greičiau pasiekia plonąsias žarnas, iš kur jis būna pasisavinamas į kraują. Na, o didesnis alkoholio kiekis kraujyje gali sukelti didesnes pagirias.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

6. Moterys pasižymi didesniu polinkiu pagirioms. Jei tiek pat sveriantys vyras ir moteris išgers tą patį kiekį alkoholio, greičiausiai dailioji lytis ryte kentės labiau – tai lemia skirtinga kūno struktūra: moterys turi daugiau riebalų, o vyrai raumenų. Esmė tame, jog pastaruosiuose yra daugiau vandens, padedančio kovoti su alkoholio pasekmėmis.

7. Nėra jokios „stebuklingos tabletes“. Nė vienas medikamentas nesugebės pašalinti pagirių – galbūt tik kiek palengvinti jų simptomus. Alkoholis turi tiesiog pernelyg daugialypį ir stiprų poveikį, kad viena tabletė jį panaikintų. Geriausia alkoholio mėgautis saikingai, pilnu skrandžiu, gerti nemažai vandens ir pernelyg ilgai nenaktinėti.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top