Now Reading
Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Raukšlės ir aukso kaukės

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Raukšlės ir aukso kaukės

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Raukšlės ir aukso kaukės

Laikas.lt

Pristatome UAB „Kvapų namai“ gamybos vadovę, natūralios kosmetikos specialistę Rūtą Daunoravičienę, kuri patars jums kaip prižiūrėti veido odą, kokią kosmetiką geriausiai rinktis individualiais atvejais, plačiau papasakos apie odos priežiūrą natūraliomis priemonėmis ir t. t.

Man neseniai suėjo 45 metai. Jaučiu, kad oda pradeda senti. Vis daugiau ir daugiau atsiranda ryškių raukšlelių. Esu girdėjusi, kad aukso kaukės labai efektyviai padeda kovoti su odos senėjimu. Ar verta investuoti pinigus į tokias procedūras? Ar gali auksas kovoti prieš laiką?

Gitana

Perskaičiusi šį klausimą, specialiai ieškojau publikacijų mokslo leidiniuose, kuriuose būtų aptariamas aukso poveikis odos senėjimui, ir radau tik vieną: ten aprašomas mišinio su aukso nanodalelėmis poveikis gyvulių želatinos tirpalo kolagenui. Tyrimas buvo atliekamas laboratoriniuose induose, ne su gyvais audiniais ar žmonėmis. Taigi, patvirtinimo, kad būtent auksas padeda kovoti su gyvo žmogaus odos senėjimu, nėra.

Kiti skeptikės argumentai:

Auksas yra svetimkūnis žmogaus organizmui. Nors savo kūne galime rasti kone visą Mendelejevo lentelę (tarp jų ir mikroskopinius aukso kiekius), tik keletas metalų yra laikomi naudingais ir būtinais, t. y. dalyvaujančiais biocheminėse reakcijose. Tai geležis, varis, manganas, cinkas, kobaltas, nikelis. Kiti elementai (auksas taip pat) žmogaus organizme yra taršalai, pakliuvę iš aplinkos ir galintys turėti toksišką poveikį.

Nanodalelės, kurių pavidalu auksą naudoja kosmetikos gaminiuose, dėl saugumo sveikatai yra labai neaiškus dalykas. Kosmetikoje nanotechnologijos kol kas neuždraustos, bet yra „po padidinamuoju stiklu“. Aš palaikau tą pusę, kuri siūlo susilaikyti nuo nanotechnologijų naudojimo, kol poveikis sveikatai yra neaiškus ir neištirtas – juk tų dalelių dydis toks mažas, kad medžiagos lengvai praeina bet kokius natūralius audinių barjerus ir lengvai patenka į kraujotaką, limfą, kepenis, smegenų skystį. Kur tos dalelės dedasi toliau (kaupiasi?), koks jų poveikis visam organizmui – niekas atsakyti kol kas negali. Taip pat, niekas negali paneigti, kad nanomedžiagų poveikis gali būti priešingas – skatinantys senėjimą ir ligų atsiradimą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Auksas, perlai, brangakmeniai ir kitos nefiziologinės egzotiškos medžiagos dabar dažnai eksploatuojamos kosmetikos gaminių reklamoje, nes sukuria išskirtinumo, prabangos įspūdį. Tačiau šie rinkodaros triukai visai nepateisina kainos, nes teigiamu poveikiu odos sveikatai nepasižymi.


Natūralios kosmetikos specialistė Rūta Daunoravičienė jūsų klausimų laukia el. p. [email protected].

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top