Druskininkų šunų parodoje - rusai savo aviganį auklėjo lazdos kirčiais

Grynas.lt
Kristina Simonaitytė

Rugpjūčio 4 d. Druskininkuose vykusią Lietuvos kinologų draugijos organizuotą Tarptautinę visų veislių šunų parodą apkartino nemalonus incidentas: viena iš parodos dalyvių buvo nufilmuota pagaliu mušanti savo Kaukazo aviganį, kuris nepanoro lipti į automobilyje esančią transportavimo dėžę.

Parodos dalyvė Daivita, užfiksavusi pažeidimą mobiliuoju telefonu, teigė, kad narvas šuniui buvo gerokai per mažas, šuo grūdamas kaukė. Tai patraukė aplinkinių dėmesį ir sukėlė didelį nepasitenkinimą.

Greitai buvo nustatyta, kad šuns savininkė ir smurtautoja – veisėja iš Rusijos.

Pamatę, kad yra filmuojami, veisėjai netruko susirinkti daiktų ir sprukti iš įvykio vietos. Pasak Daivitos, viskas įvyko jau pasibaigus parodai ir žmonių aplinkui buvo likę vos vienas kitas.Parodą organizavusios
Lietuvos kinologų draugijos prezidentė Ramunė Kazlauskaitė teigė, kad liudininkai į juos oficialiai nesikreipė, bet draugija stengsis išsiaiškinti kaltininkus ir imtis atitinkamų veiksmų: panaikinti jų rezultatus ir informuoti Rusijos kinologų organizaciją, kad ši imtųsi sankcijų. „Jeigu būtume pagavę nusikaltimo vietoje su liudininkais, jie būtų buvę iš karto diskvalifikuoti, būtų buvę anuliuoti visi jų rezultatai“, teigė kinologė. Pasak pašnekovės, tokie atvejai jų praktikoje pasitaiko labai retai ir apgailestavo, kad viešojoje erdvėje dėl įvykio yra kaltinami organizatoriai, nors jis ir buvo užfiksuotas incidentas įvyko jau po parodos.

Liudininkai dėl įvykio svarsto kreiptis ir į policiją.


augintiniai, smurtas prieš gyvūnus, šunų paroda, šunų parodos, šunys

Naujausi komentarai
ignas
2013-08-08, 12:29
kas jei nesiseka vapse
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai