Now Reading
Užupio meno inkubatoriuje – pasaulio kultūrų atspindžiai

Užupio meno inkubatoriuje – pasaulio kultūrų atspindžiai

Užupio meno inkubatoriuje - pasaulio kultūrų atspindžiai

Laikas.lt

Antradienį Užupio meno inkubatoriuje duris atvėrė paroda „Daugiaplanis pasaulis“. Ši paroda atspindi autoriaus išgyvenimus, įspūdžius iš kelionių bei pažinties su įvairiomis kultūromis. Paroda jau buvo pristatyta kitų Europos miestų gyventojams.

„Daugiaplanis pasaulis“ – tai spalvotų meninių fotografijų ciklas, kurį sudaro daugiau nei 100 nuotraukų. Parodos autorius, menininkas Marius Abramavičius Neboisia pasakoja, kad kūrybos procesas truko daugiau nei penkerius metus.

Unikalūs, spalvota juostele daryti daugiasluoksniai kadrai, sukurti autoriui gyvenant ir lėtai keliaujant per įvairias šalis ir susipažįstant su jų kultūromis. Nuotraukose mistiškai susitinka Vilnius, Užupis, Nida, Kristianija, Gruzija ir Iranas.

„Momentinis kadro atsitiktinumas sujungia būties ir esaties, ieškojimų ir atradimų, nuostabos, gėrėjimosi atrastu (o gal paties susikurtu) svajonių pasauliu“, – pasakoja Marius Abramavičius Neboisia.

Parodoje eksponuojama tik nedidelė ciklo dalis. Nemažuose parodiniuose formatuose išvystame bei išgirstame menininko kelionių išgyvenimų ir įspūdžių mįslingas asociacijas, kurios mums atsiskleidžia kaip rytų ir vakarų pasakos.

„Daugiaplanio pasaulio“ nuotraukos 2013 m. jau buvo pristatytos užsienio meno gerbėjams. Parodą spėjo pamatyti Kristianijos (laisvojo Danijos miesto esančio sostinėje Kopenhagoje) ir „Hirvitalo“ meno centro Tamperėje (Suomijoje) žiūrovai.

Paroda „Daugiaplanis pasaulis“ pristatoma kaip Kūrybinių erdvių tinklo „UCH“ dalis. Kūrybinių erdvių tinklas susideda iš 3 kultūrinių institucijų, esančių Baltijos jūros regiono šalyse. Lietuvą atstovauja „Užupio meno inkubatorius“, Daniją – meno centras „Kristianija mene“. Šiauriausias projekto meno centras – „Hirvitalo“, veikiantis Suomijos miesto Tamperės rajone Pispaloje. Šio centro menininkė Mira Heija taip pat pristatys savo kūrybos darbus parodoje „Daugiaplanis pasaulis“. Visos trys organizacijos vienijasi bendrame projekte, kurį įgyvendinti padeda „Nordic Culture Point“ centras.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kultūriniu projektu „UCH“ siekiama aktyvinti bendradarbiavimą tarp unikalių Baltijos ir Šiaurės Europos šalių meno bendruomenių.

Parodą „Daugiaplanis pasaulis“ galima aplankyti iki š.m. rugsėjo 5 d.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top