Now Reading
Davidas Coulthardas padidino Vilniaus apsukas! (Foto)

Davidas Coulthardas padidino Vilniaus apsukas! (Foto)

Davidas Coulthardas padidino Vilniaus apsukas! (Foto)

Apie Vilniaus gatvėmis skriejantį Formulės 1 bolidą galėjo tik pasvajoti daugelis Formulės 1 gerbėjų, bet štai toji diena. „Red Bull Speeed Avenue“, tai eilė Red Bull kompanijos organizuojamų automobilių sporto renginių, kurie šiemet jau įvyko Peru sostinėje Limoje, bei Kolumbijos sostinėje Bogotoje.

Kaip ir kitose šalyse taip ir Lietuvoje šis renginys pritraukė dešimtis tūkstančių Formulės 1 gerbėjų, kurie pasirodymą stebėjo ne tik tam įrengtose vietose, bet ir užsikorę ant stogų ar net statybinių pastolių.

Oro sąlygos neleido bolidui parodyti visos jėgos

Konstitucijos prospekto atkarpoje buvo įrengta 900 metrų ilgio trasa, ir kaip pažymėjo Tony Burrows („Red Bull Racing“ komandos aptarnavimo vadovas), kad tai lygi, plati, bei pakankamai ilga, todėl susirinę žmonės turėtų pamatyti visas Formulės 1 bolido galimybes. Dėja lietus neleido parodyti itin didelio greičio, tačiau didžiausią įspūdį tokio renginio dalyviams padarė Formulės 1 bolido variklio skleidžiamas garsas.

Formulės 1 boliduose nėra greičio matuoklių

D. Coulthardas spaudos konferencijos metu paklaustas, kokiu greičiu žada važiuoti Konstitucijos prospekte, atsakė, kad Fomulės 1 boliduose nėra spidometrų, todėl nežino, kokiu greičiu jis važiuoja.

Verta paminėti, kad panašaus renginio vykusio Mumbajuje metu, D. Coulthardas buvo nubaustas vietos policijos pareigūnų viršijus leistiną greitį. Renginyje Mumbajuje Formulės 1 legenda važiavo 170 km/h, kai tuo tarpu leistinas greitis buvo 50 km/h.

Tai nebuvo naujausio bolido pasirodymas

Renginyje pamatėme, ne naujausią „Red Bull Racing“ bolidą, tačiau jis buvo su visais atnaujintais aerodinamikos elementais. Kodėl nematėme naujausio bolido? Forumlės 1 oranizatoriai griežtai riboja bolidų bandymus, o šis renginys gali būti traktuojamas ir kaip bolido bandymas, o už tai komandai grėstų griežtos sankcijos. 

Bolido riaumojimas abejingų nepaliko

Renginio dalyviai, kurie pasirodymus stebėjo prie pat gatvės galėjo išgirsti įspudingai riaumojantį Formulės 1 bolido variklį, kuris pravažiuodamas nustelbdavo garsiai grojančią muziką ar renginio vedėjų komentarus.

Įvairiose vietose aplink trasą buvo pastatyti keturi ekranai rodę tiesiogiai vaizdą iš formulės bolido vidaus, visos trasos, bei techninio aptarnavimo zonos, kur galėjome pamatyti, kaip dirba profesionali „Red Bull Racing“ komanda.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pasirodyme dalyvavo ir Lietuvos „drifteriai“

Renginio metu taip pat pasirodė „drifteriai“ T. Siminiška, D. Balys, E. Kovalenka, R. Brūzga, kurie yra vieni labiausiai patyrusių slydimo meistrų Baltijos šalyse. Savo automobilį Oscar 03 (T1) parodė B. Vanagas, kuriuo netrukus startuos Dakaro ralio organizatorių rengiamose ralio lenktynėse „Šilko kelias“. 

Formulės 1 žvaigždė bendravo su publika

Pasibaigus važiavimams, D. Coulthardas išlipo iš bolido Konstitucijos prospekte ir išskleidė Lietuvos trispalvę. Minia Forumlės 1 legendą pasitiko ovacijomis ir šūksniais. Davidas Coulthardas dalino autografus, važiavo palei žiūrovų eiles, mojuodamas ir sveikindamasis su gerbėjais. 

Taip pat reiktų paminėti, kad vienam jaunuoliui paprašius D. Coulthardo autografo, tačiau pačiam neturint rašymo priemonės, legendinis Formulės 1 pilotas nuėjo pasiskolinti iš „Red Bull Racing“ komandos nario ir grįžo pasirašyti. Gražus garsaus žmogaus gestas, kurio straipsnio autorius negali nepaminėti.

Fot. Audrius Kraučiūnas

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top