Kauno elektroninės muzikos scenoje – nauji eksperimentai

Laikas.lt

Skeptikai, manantys, neva Kauno elektroninės muzikos kūrybinės dirbtuvės išgyvena krizę, turėtų suklusti – liepos mėnesį debiutinį kūrinį „For Better“ klausytojų vertinimui pateikė ilgamečiai elektroninės šokių muzikos scenos atstovai - prodiuseris Narimantas Venckevičius a.k.a. NRK1 ir vokalistė Živilė Povilaitytė, kitaip Jazzyvilė.

„Galbūt užimtumas vis trukdė mums su Narimantu anksčiau imtis bendros kūrybos. Apskritai į naujus bendradarbiavimo pasiūlymus žiūrėjau atsargiai. Tarpusavy juokaujame, kad dėl visko kaltas buvo muzikos tempas (BPM). Aš pati senokai atstovauju house muzikos scenai, o Narimantas – lounge, downtempo, broken beat. Kitaip tariant, scenoje dalinamės visiškai skirtinga ir, rodos, nesuderinama energija. Pasirodo, priešingybės ir muzikoje traukia,“– prasitaria Živilė. Taigi kurį laiką tik stebėję vienas kito veiklą, galiausiai muzikantai nusprendė suvienyti jėgas ir imtis bendro darbo. 

Pasak autorių, daina „For Better“ tarsi apibendrina NRK1 ir Jazzyvilės muzikos potyrius. Joje juntama elektroninės ir džiazo muzikos motyvų sintezė. „Išties, meilė džiazui sukėlė cheminę reakciją, kuri labai natūraliai ir organiškai leido mėgautis bendru kūrybos procesu. Ne paslaptis, jog Živilė buvo ilgametė šio muzikinio žanro atlikėja, na, o aš pats visada mylėjau džiazą,” – prisimena N. Venckevičius. „Kurdama dainos tekstą ir melodinę liniją tiesiog išklojau tai, ką seniai norėjau pasakyti, tik neradau tam tinkamo būdo, galbūt ir progos. Dabar atėjo tas metas, kai jau bijau praleisti šansą padaryti kažką reikšminga. Todėl viduje nuolat kirba noras skatinti artimus žmones išnaudoti galimybes ir realizuoti savo svajones. Visa tai ir stengiausi perteikti, kurdama šią dainą,“ – atvirauja Jazzyvile.

Kūrinys „For Better“ yra įtrauktas į netrukus virtualiame formate pasirodysiantį NRK1 albumą „Kickophony”, jį netolimoje ateityje ims transliuoti Lietuvos radijo stotys. Kalbama, kad muzikantų NRK1 ir Jazzyvile bendradarbiavimas neapsiribos tik vienu kūriniu. Kūrėjai aktyviai dalyvauja grupės ZAAK veikloje, kuri klausytojams ketina pažerti muzikinių naujienų.

Dainos autoriai mielai dalinasi savo bendro darbo vaisiumi, kurį galima nemokamai atsisiųsti čia:

Apie kūrinio autorius:

Jazzyvile

Pseudonimas Jazzyvilė atsirado dar 2006 metais, kai iki tol dainavusi džiazą įvairiose šio stiliaus grupėse Živilė Povilaitytė išmėgino save kitame amplua –
tapo vokaliste elektroninės muzikos scenoje.

Pirmasis, pakvietęs Jazzyvilę prisijungti prie jo gyvų pasirodymų, buvo didžėjus ir prodiuseris Andrius Laucevičius a.k.a. Andy Lau.

2006-aisiais bendras kūrinys „In My Soul“ Radiocentro apdovanojimuose nusileido tik tuometiniam RyRalio kompanijos išleistam šokių muzikos hitui “Sultry Blue” užimdamas garbingą antrąją vietą.

2006-aisiais įrašytas kūrinys „Siesiky“ Golden Parazyth albumui „Apartment of Steel“.

2007-aisias gimė projektas „Soulhoppers“, kurį sudarė prodiuserių Andy Lau, Virus J ir Golden Parazyth trijulė su Jazzyvile priešakyje. Tais pačiais metais apšildė legendinę grupę „Underworld“.

2010 –aisias scena dalinosi su pasaulyje geriausiu pripažintu DJ’umi Armin van Buuren.

2012-aisias įrašytas kūrinys „Downtown Game“ Golden Parazyth mini albume „98 Windows“. Jį gyvai atliko „LRT Opus Ore“ koncerte.

NRK1

„NRK1“ – profesionalus elektroninės muzikos kūrėjas iš Kauno, DJ komandos „Rhytmicable“ bei elektroninės muzikos leidyklos „Black Bakery“ narys. Audiovizualinės studijos “Juolab” įkūrėjas.

Muzikos kūryba susidomėjęs dar šiek tiek anksčiau nei DJ'avimu. pradėjo nuo įvairių mashup'ų, įrašų semplavimo, efektų, bei laužytų ritmų kūrimo.

Atsiradus galimybei naudoti muzikines programas, sintezatorius, ritmo mašinas, vokalo bei gyvų instrumentų įrašus, NRK1 kūryba suspindėjo įvairesnėmis spalvomis.

2009 metais atlikėjas išleido savo debiutinį mini albumą/EP „Some Of Mine“.
Per savo muzikinės karjeros laikotarpį Narimantas bendradarbiavo su įvairiais Lietuvos jazz, hip-hop, rock, electronic muzikos žanrų atstovais.

NRK1 savo kūrybą yra pristatęs tokiuose gerai žinomuose Lietuvos vakarėliuose bei festivaliuose, kaip „Spartakiada“, „Tundra“, „Pasaka iš rūsio“, „Satta Outside“, taip pat, “Ryšių Kiemelis 837, „Hawana social club“, „Funky Monkey“, „Fluxus Ministerija“, „Vasaros Terasa“... Taip pat atlikėjo kūryba jau keletą metų grojama nacionalinėse radijo stotyse. 

jazzyvile, kaunas, lietuviska muzika, muzika, Narimantas Venckevičius, naujos dainos, nemokama muzika

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai