Now Reading
Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Spuoguota vyrų veido oda

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Spuoguota vyrų veido oda

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai.  Spuoguota vyrų veido oda

Laikas.lt

Pristatome UAB „Kvapų namai“ gamybos vadovę, natūralios kosmetikos specialistę Rūtą Daunoravičienę, kuri patars jums kaip prižiūrėti veido odą, kokią kosmetiką geriausiai rinktis individualiais atvejais, plačiau papasakos apie odos priežiūrą natūraliomis priemonėmis ir t. t.

Kaip man išsigydyti veido spuogus? Išbandžiau labai daug priemonių, bet nei viena normaliai nepadėjo. Vasarą, kai veidas gauna saulės, atrodo, kad spuogų sumažėja, bet vis tiek jie visiškai neišnyksta. Be to, ant veido nemažai paraudimų, kiek suprantu, mano oda yra labai riebi, todėl jie ir atsiranda. Labai norėčiau, kad jie išnyktų.

Giedrius

Giedriau, pirmiausia apie tai, ko nedaryti. Viena iš spuogų atsiradimo priežasčių – odos mikrofloros pusiausvyros sutrikimas, „gerųjų mikrobų“, saugančių odą nuo patogeninių bakterijų, trūkumas. Taip atsitinka dėl stiprių antimikrobinių prausiklių naudojimo ar kosmetikoje esančių stiprių konservantų. Šios medžiagos ne tik laikinai sunaikina spuogų bakterijas, bet kartu ir visą apsauginį gerųjų mikrobų sluoksnį, tuomet susidaro sąlygos be konkurencijos veistis spuogus ir pūlinius sukeliančioms bakterijoms. 

Nesistenkite odos džiovinti nuriebalinančiomis priemonėmis – kaskart nuo odos nuplovus riebalus, oda gauna signalą, kad riebalų trūksta, ir ima jų gaminti dar daugiau. Elkitės atvirkščiai – tepkite veidą geros kokybės aliejumi, pavyzdžiui, vaistinių puiklapių (foraha), kuris kartu dar ir reguliuoja uždegimą, sumažina paraudimus, randus, ištirpdo riebalų kamščius porose, skatina odos valymąsi, atsinaujinimą.

Veiksmingesnio aliejaus nuo spuogų turbūt nėra. Kelis lašus aliejaus paskirstykite ant šlapios odos lyg veido kremą. Naudokite, kol odos būklė pagerės. Puiklapių aliejus yra pagrindinė veiklioji medžiaga „KN Emulsijoje spuoguotai odai”, kurios efektyvumą žmonės įvertino 4.6 balais iš 5. „Emulsija“ naudojama ant šlapios odos, vieną kartą per dieną iki pagerėjimo.

Veidą kartą per dieną prauskite gasulo moliu: sušlapinkite veidą, sumaišykite delne ar dubenėlyje šaukštelį gasulo miltelių su vandeniu, kad gautųsi pastos pavidalo masė, ir su ja ištrinkite veidą; po to nuplaukite vandeniu. Gasulo molis lengvai pašalina negyvas ląsteles, riebalų perteklių, adsorbuoja iš porų nešvarumus.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Uždegimą ramina ir odos riebalus „sutraukia“ mastikos sakų, kedrų ar beržų pumpurų hidroliatai. Hidroliatą galite purkšti ant odos keliskart per dieną ar dar dažniau, pavyzdžiui, po prausimosi, prieš tepant puiklapių aliejų ar „KN Emulsiją spuoguotai odai“.


Natūralios kosmetikos specialistė Rūta Daunoravičienė jūsų klausimų laukia el. p. [email protected].

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top