Now Reading
Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Odos paruošimas gražiam įdegiui

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Odos paruošimas gražiam įdegiui

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Odos paruošimas gražiam įdegiui

Laikas.lt

Pristatome UAB „Kvapų namai“ gamybos vadovę, natūralios kosmetikos specialistę Rūtą Daunoravičienę, kuri patars jums kaip prižiūrėti veido odą, kokią kosmetiką geriausiai rinktis individualiais atvejais, plačiau papasakos apie odos priežiūrą natūraliomis priemonėmis ir t. t.

Kaip reikėtų paruošti odą, kad įdegis būtų lygus ir gražus? Gal jūs pati iš savo patirties turite kokių gudrybių?

Nastia

Svarbiausias dalykas norint gražiai įdegti, yra kantrybė: nesistenkite įdegti per vieną dieną, nes greičiausiai „sudegsite“, t. y. bus 1–2 laipsnio nudegimas, kurį teks gydyti, ir grožio odai tokie pažeidimai nesuteikia, nekalbant jau apie melanomos riziką.

Ilgiausiai išlieka sveikas natūralus įdegis, kuris atsiranda laipsniškai ir nedideliais kiekiais dozuojant saulės spindulius. Pirmosiomis dienomis saulėje būkite kuo trumpiau, kelias minutes, labai svarbu judėti: paeiliui atsukite į saulę kūno priekį, nugarą, vieną šoną, kitą šoną, o po to valandai pasislėpkite pavėsyje, apsirenkite. Tada galite vėl trumpam išlįsti į saulę, po to ir vėl – į pavėsį. Nuo saulės poveikio atsirandanti odos pigmentacija (odos ląstelėse padaugėja pigmento melanino) kartu veikia kaip apsauga, SPF faktorius, todėl kasdien buvimo saulėje laiką galite ilginti, bet vis tiek kaitaliokite jį su pavėsiu. Būnant jame oda pailsi, atvėsta, nurimsta UV spindulių keliamas uždegimas.

Aš esu skeptiškai nusiteikusi kremų su SPF faktoriais atžvilgiu, ypač jei jie neekologiški, t. y. su cheminiais filtrais. Mūsų organizmas taip surėdytas, kad oda pati turi visus mechanizmus susidoroti su įvairiausiais iššūkiais, taip pat ir UV spinduliuote. Neatmetu galimybės, kad cheminės medžiagos, neutralizuojančios UV spindulius, gali būti pavojingos sveikatai net ir laikantis nustatytų naudojimo apribojimų. Kažkodėl melanomos atvejų daugiausia tose šalyse, kur daugiausia juos naudojančių baltaodžių. Gal šie kremai prisideda prie melanomos atsiradimo?

Ekologiškuose saulės kremuose cheminius filtrus naudoti draudžiama, leidžiama naudoti tik fizinius filtrus – cinko ir titano oksidus, kurie atspindi saulės spindulius it mikroskopiniai veidrodėliai. Šie oksidai į odą neįsiskverbia, laikosi ant paviršiaus. Tačiau po kelių dienų nuo odos tenka gremžti storą sluoksnį kremo sankaupų ir negyvų ląstelių.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Geriausia naudoti geros kokybės aliejus ar jų kompozicijas. Mat kokybiškuose aliejuose yra daug antioksidantų, kurie ramina uždegimą, iš dalies neutralizuoja UV spindulių oksiduojantį, sendinantį poveikį, t. y. laisvųjų radikalų atsiradimą. Naudojant specialius balzamus „Bronzinė oda“ arba „Auksinis įdegis“ oda saulėje neišdžiūsta, išlaiko drėgnumą ir elastingumą, darosi atsparesnė ir UV spinduliams, ir kitiems žalingiems aplinkos poveikiams (pvz., oro taršai).

Be aliejų ir balzamų, aš asmeniškai vasarą kasdien išgeriu po kapsulę rožių ekstrakto „La Vie en Rose“ – taip sustiprinu antioksidantų poveikį odai iš vidaus. Rožių papildų poveikis ne tik matomas, bet ir užuodžiamas, nes suvartotos aromatinės molekulės išsiskiria ir per odą, man tai teikia didžiulį malonumą.


Natūralios kosmetikos specialistė Rūta Daunoravičienė jūsų klausimų laukia el. p. [email protected].

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top