Now Reading
Kodėl kalbėdami mes gestikuliuojame?

Kodėl kalbėdami mes gestikuliuojame?

Kodėl kalbėdami mes gestikuliuojame?

Technologijos.lt

Už savo įprotį kalbant gestikuliuoti rankomis galime būti dėkingi žuvims. Mokslininkai išsiaiškino, jog kalbos kontrolės ir rankų judesių evoliucija užgimė tame pačiame smegenų regione. Tai turėtų paaiškinti, kodėl savo kalbą mes pagyviname rankų mostais.

Kornelio universiteto profesorius Andrew Bassas teigia, jog priežastis, kodėl mes šnekėdami gestikuliuojame, evoliucijos keliu veda atgal iki pat priešistorinių žuvų.

Tyrimas atskleidė, jog žinduoliams ir paukščiams būdingi nervinių ląstelių tinklai, kontroliuojantys kalbinius mechanizmus ir galūnių judesius, vystytis prasidėjo priešistorinių žuvų užpakalinėse smegenyse. Tai paaiškina, kodėl pas žmones, bei daugybę kitų stuburinių, egzistuoja toks glaudus ryšis tarp kalbinių garsų ir gestikuliavimo galūnėmis. „Šis atradimas ateityje galbūt atskleis dar įdomesnių kalbos evoliucijos faktų.“ – teigė A. Bassas.

„Tokios galūnės, kaip pelekai, daugiausiai naudojamos judėjimui. Tačiau jos taip pat funkcionuoja kaip bendravimo įrankis, siunčiantis negarsinius signalus, kuriuos mes vadiname gestais“, – pasakojo A. Bassas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top