Now Reading
Savaitgalį ežero pakrantę nušviesiančios „Bliuzo naktys 2013“ kartelės nenuleidžia

Savaitgalį ežero pakrantę nušviesiančios „Bliuzo naktys 2013“ kartelės nenuleidžia

Savaitgalį ežero pakrantę nušviesiančios „Bliuzo naktys 2013“ kartelės nenuleidžia

Laikas.lt

Jau šį savaitgalį bliuzui ir hipiškai atmosferai prijaučiantys vasarotojai patrauks į Varnius, kur juos kasmet vilioja Lūksto ežero pakrantę nušviečiantys „Bliuzo naktų“ žiburiai. Šiemet jie švies tradiciškai stipriai, kadangi festivalis, nors jau pradėjęs trečią dešimtį, savo kartelės nenuleidžia. Ryškios bliuzo žvaigždės iš JAV ir D. Britanijos, gerai žinomi ir dar tik garsėjantys lietuviškos muzikos vardai, dešimtys pramogų variantų ant vandens ir žemės – tai koziriai, laikantys „Bliuzo naktis“ festivalių topuose.

„Atitrūksime nuo kasdienybės jau dvidešimt pirmą kartą ir, neabejoju, kad šis kartas bus vienas geriausių. Laukiame tiek senų ištikimų draugų, tiek ir šviežios publikos su palapinėmis, piniginėmis ir pakilia šypsena. Visų susitikimas žada tikrai stiprių įspūdžių. Esame paruošę gerą arsenalą muzikos ir šėlsmo, o viską kaip visada apvainikuos tikra, nesuvaidinta vasaros festivalių dvasia, kuri būdinga tik mums“, – entuziazmo nestokojo festivalio „Bliuzo naktys 2013“ prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Muzikine prasme festivalis nenusileis, o gal ir lenks ankstesniuosius. Vienu pirmųjų smuikų „Bliuzo naktyse 2013“ grieš vokalo burtininkė iš JAV Dana Fuchs su grupe. Dėl išskirtinio savo balso ir jo galimybių Dana Fuchs kritikų neretai lyginama su legendiniais Janis Joplin ar Micku Jaggeriu. Tomis muzikinėmis galimybėmis pirmiausiai patikėjo ir leidybinė kompanija „Sony Pictures”, Danai skyrusi vaidmenį filme „Aplink visatą”. Po jo apie išskirtinio balso savininkę sužinojo visas pasaulis.

D. Fuchs kraštiečiai „Alvon Johnson Blues Band“ – ne ką prastesnio kalibro. Universaliausiu šių dienų atlikėju tituluojamas Alvonas Johnsonas yra akivaizdus geriausias pasirinkimas kiekvienai progai. Jis keliauja po pasaulį ir užkrečia žmones savo įspūdingu džiaziniu balsu ir nerealiu sugebėjimu svinguoti. Neįtikėtina, tačiau Alvonas po tą patį pasaulį keliauja ir grodamas su rokenrolo grupe „The Coasters”. Po savo pasirodymų Rusijoje jis tą pačią akimirką buvo paskelbtas bliuzo karaliumi.

„Bliuzo naktyse” taip pat viešės britai Pete Brown ir gitaristas Krissy Matthews. Pirmasis yra garsus poetas, sukūrė hitus „Sunshine of your love”, „White room”, „I feel free” ir „Politician”, o šie atnešė pasaulinę šlovę tokiems atlikėjams kaip Ericas Claptonas, Bobby McFerrinas ar Davidas Bowie. Pernai Pete Brown gavo prestižinį BMI apdovanojimą už milijonines savo dainų perklausas Amerikoje. Bliuzo žvaigždyną papildys bliuzmenai Oli Brown (UK), Latvian Blues Band(LV), Arina&Veto Bank.

Be šių žvaigždžių, Varniuose pasirodys dar tuzinas daugiau ar mažiau žinomų muzikantų iš užsienio ir Lietuvos. Lenkų grupė „Hard Times“ gerbėjus žavi savo sugebėjimu akustinį bliuzą pateikti kaip ypatingai modernų ir įtraukiantį. Kompanija „Mirramaze” net patys sunkiai randa žodžių kaip trumpai apibrėžti tai, ką jie groja. Patys vadina savo muziką alternatyviu roku. Didžiojoje scenoje pasirodysiantys veteranai „Hilda Blues Band” save vadina pirmaisiais bliuzo pranašais Lietuvoje. Jaunąją kartą atstovaus lietuviškos folk žvaigždutės „Baltasis kiras“, rokenrolistai „Ai šiaip bičiukai“ ir blues/fusion propaguotojai iš Latvijos „Coolman‘s report“. Ir tai dar ne visi muzikantai, kurie linksmins publiką.

Pasaulinio lygio bliuzo muzikantų skleidžiamų garsų pirmą kartą klausysis plaukiojančioje pirtyje, įmerkę kojas į Lūksto ežerą. Tradicinių festivalio „Bliuzo naktys 2013“ pramogų asortimentą šiemet papildė ant plausto sumontuota sauna, kuria nemokamai mėgautis galės visi lankytojai. Be plaukiojančios pirties, nuleisti garą ir atsipūsti vasarotojai galės įvairiausiais būdais – nuo vandens katapultos ir stalo žaidimų iki šunų lenktynių ir bliuzo šokių pamokų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tradiciškai į Varnius žmonės trauks ne tik su palapinėmis ir piniginėmis, bet ir keturkojais augintiniais. Pastarieji galės siausti kasmetinėse „Beglobio“ šunų lenktynėse ir laimėti gerų prizų. Norintys aktyvesnių pramogų galės pramokti bliuzo šokių judesių – visą šeštadienį festivalio dalyviai galės pasimokyti „Bliuzo“ šokio. Tai jau antri metai iš eilės atvykstantys mokytojai, norintys parodyti bei išmokyti bent pirmuosius žingsnelius visus norinčius. Legendinėje Bliuzo Naktų pašiūrėje veiksmas nenutils iki pat paryčių.

Akimirkos iš praėjusių metų „Bliuzo naktų“ festivalio:

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top