Sostinės dienas atidarys fejerverkų festivalis

II tarptautiniame fejerverkų festivalyje "Vilniaus fejerija 2010" dalyvaus trys profesionalios pirotechnikų komandos iš Lenkijos, Rusijos ir Prancūzijos. Vakarą vainikuos Lietuvos pirotechnikos ir fejerverkų įmonės parodomasis fejerverkas.

Kiekvienai komandai skiriamas vienodas plotas pirotechnikos gaminiams išdėstyti. Kiekvienos pirotechnikų komandos 8 min. trukmės fejerverkų programa sudaryta iš trijų dalių – trijų muzikos kūrinių.

Pirmojoje dalyje pirotechnikų komandos improvizuos pagal tą pačią muziką – garsųjį "Can can" (aranž. Vanessa Mae) naudodamos tik baltos, raudonos ir mėlynos spalvos pirotechnikos efektus.

Antrojoje dalyje kiekvienas konkurso dalyvis parodys fejerverką pagal muzikos kūrinį, atspindintį šalies nacionalinį savitumą. O trečiojoje dalyje pirotechnikai pademonstruos fejerverkų programą pagal laisvai pasirinktą muziką.

Nugalėtoją išrinks vertinimo komisija ir žiūrovai. Vertinimo komisiją sudarys pirotechnikos specialistai, menininkai ir žymūs visuomenės veikėjai.

Žiūrovai už labiausiai patikusią komandą galės balsuoti skambindami arba siųsdami žinutes trumpuoju numeriu. 

Festivalio vakaro programoje vyks gyvo garso Ericos Jennings ir SKAMP bei Aistės Smilgevičiūtėa ir grupės "Skylė" koncertas.

Renginio vedėjas Jonas Radzevičius.  Žiūrovai renginį galės stebėti patogiai įsitaisę sėdimose vietose estrados amfiteatre ar stovimose vietose prieš amfiteatrą.

Laikas.lt

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai