Ar gali vyras ir moteris būti tik draugais?

Darnipora.lt
Kadras iš filmo Break My Fall

Ar gali moteris ir vyras būti tik draugai? Jokio sekso, jokio geismo ar aistros, jokių slaptų svajonių ir troškimų – tik draugai. Kartu paieškokime atsakymo į šį klausimą.

Slapti vyrų motyvai

Vyrai dažnai turi slaptų motyvų, todėl sekso problema anksčiau ar vėliau iškyla. Jie kiekvienoje moteryje mato potencialią meilužę. Grėsmė draugystei iškyla, kai vyras tampa kontroliuojančiu ir pavydžiu. O moteris dažnai viską dar labiau supainioja, jei po netikėto sekso pasiūlo ir toliau likti draugais, nors vyras nori būti meilužiais.

Svarbu atskirti romantiškus ir draugiškus jausmus

Kartais labai sunku subalansuoti draugystę ir kitus jausmus. Su moteriškos lyties draugėmis moteris niekada neturi minčių apie seksą, tuo tarpu su vyrais apie tai neretai pagalvoja ir turi priimti sprendimą, ar būti tik drauge, ar meiluže. Ar draugystė ne per daug vertinga, kad ja rizikuotų? Daugelis žmonių būtent nenorėdami prarasti draugo, niekada ir nesužino, ar ir jis jaučia kažką daugiau nei bičiuliškus jausmus. Daugiški santykiai būna įvairių formų, tačiau draugai jausmus išreiškia ne per seksą. Svarbiausia išmokti atskirti romantiškus jausmus nuo draugiškų. Draugais likti lengviau, kai moteris ir vyras yra skirtingose gyvenimo fazėse, turi šeimas arba gyvena toli vienas nuo kito.

Klaidingai suprasti ženklai

Dažnai bičiuliams moteriai ir vyrui kyla sunkumų bendravimo pradžioje. Draugiški gestai gali būti suprasti kaip flirtas ir vyras gali jausti spaudimą pakviesti merginą į pasimatymą. Todėl kai kurie vengia draugysčių su priešingos lyties asmenimis, kad apsisaugotų nuo įvairių moralinių dilemų.

Vyrui ir moteriai sunku tapti draugais, netapus meilužiais

Tikra draugystė reikalauja bendros patirties, kur pasitikėjimas ir lojalumas įrodomi bėgant laikui.
Skirtingų lyčių žmonėms neretai būna sunku tą tašką pasiekti, netapus meilužiais. Priešingų lyčių draugystė dažnai primena santuoką, tik joje nėra sekso. Tuomet moteriai neretai ima kilti pavydas, kai draugas pamini kitą merginą, o vyras tampa pavydus ir suirzęs, kai sužino, kad draugė kažką veikė su kitu vaikinu. Kartais bendrauti su priešingos lyties žmogumi tampa maloniau nei su tos pačios lyties bičiuliais. Vyro ir moters draugystė turi įveikti daug kliūčių. Reikia išsiaiškinti, ką draugystė reiškia abiem pusėm ir pasirengti priimti net nepalankią žmonių nuomonę apie tokius santykius. Vis tik neretai po daugelio metų draugystės kažkas įvyksta ir žmonės supranta, kad jie daugiau nei tik draugai.

Išsaugoti draugystę – nubrėžti ribas

Receptas, kaip išsaugoti draugystę, kad ji nevirstų kuo nors rimtesniu, yra nusistatyti ir laikytis tam tikrų taisyklių. Jas reiktų nusibrėžti jau pačioje draugystės pradžioje. Visų pirma, svarbu vengti santykių trikampių. Nesidalinkite savo santykių su vyru (žmona) problemomis su savo bičiuliais, nes toks emocinis intymumas santuokai toks pas pavojingas kaip ir fizinis ryšys. Nuolatos stebėkite savo draugystę su kitos lyties žmogumi, nes santykiai keičiasi ir reikia laiku tuos pokyčius sustabdyti arba paskatinti. Būkite atsargūs ir atkreipkite, kokius ženklus siunčiate bičiuliui.

Skirtingų lyčių draugysčių tipai

Broliška meilė. Kai kurios skirtingų lyčių draugystės būna nekaltos ir stiprios kaip brolio ir sesers. Tačiau verta susirūpinti, jei Jūsų partnerio draugė nuolatos yra šalia, nes porai būtinai reikia ir pabūti dviese.

Emocinis pakaitalas. Kartais geriausias draugas žmogui suteikia tai, ko trūksta romantiškame ryšyje su partneriu. Jei Jūsų vaikinui taip nutiko su drauge, metas su juo pasikalbėti.

Meilė be atsako. Kartais Jūsų geriausias draugas tenkinasi tik draugyste, nors norėtų daugiau. Ištikus tokiai situacijai būtina apie tai pasikalbėti su savo partneriu.

Keista draugystė. Kartais Jūsų partnerio pasitikėjimas savimi priklauso nuo draugystės su priešingos lyties asmeniu ir jie tampa labai artimi. Tai spręsti reiktų pasakant apie ryšį, kuris Jus trikdo, kol pavydas dar galutinai nesugriovė romantiškų santykių.

Slapti ryšiai - pavojingi

Jei turite draugą ir Jums kyla klausimas, ar pristatyti jį antrajai pusei, tuomet verta rimtai susimąstyti, ar ta draugystė tikrai nereiškia nieko daugiau. Dažnai žmonės bėgdami nuo tikrovės nesijaučia kalti dėl to, kad savo ryšius su draugais slepia nuo partnerio, nes supranta, kad sužinojęs jis gali pareikalauti nutraukti bičiuliškus santykius, kurie atrodo įtartini. Partnerį gali imti persekioti mintis, kad merginos draugas slapta jos geidžia ar apsėsti mintys apie tai, kiek daug laiko jie praleidžia kartu. Taigi priešingos lyties draugų buvimas gali sukelti santykiuose daug įtampos ir sumaišties.

Kodėl gera turėti priešingos lyties draugų?

Vyras gauna naudos sužinodamas iš pirmų lūpų, ko iš tiesų nori moterys, patarimų, dėl santykių su moterimis, emocinę paramą ir supratimą, progą susipažinti su vienišomis draugės pažįstamomis, galimybę diskutuoti apie moterų pomėgius, hobius.

Moteris sužino, kuo gyvena vyrai, patiria saugumo jausmą, turėdama šalia draugą vyrą bei mažiau emociškai reikalaujančią draugystę nei su kita moterimi, galimybę susipažinti su vienišais draugo bičiuliais, progą daugiau sužinoti apie vyrų hobius bei pomėgius.


draugai, meile, pora, santykiai, tik draugai, vyras ir moterys, vyro ir moters draugystė

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai