Sekmadienio receptas - savaitgalio bulvytės

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvus dienoraščio nusirašėme nerealių, orkaitėje keptų bulvyčių receptą.

Trukmė: apie 30 min.

Porcijos: 2

Reikia:

  • 6-8 nedidelių arba vid. bulvyčių su lupena,
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus,
  • kelių žaliosios citrinos skiltelių,
  • kelių česnako skiltelių,
  • šiek tiek šviežio rozmarino,
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų ir druskos,
  • žiupsnelio malto muskato riešuto,
  • žiupsnelio paprikos miltelių,
  • žiupsnelio ciberžolės.

1. Bulvytes švariai nuplaukite, itin gerai nušveiskite lupeną ir apvirkite apie 10 minučių. Tada supjaustykite į ketvirčius ir padėkite ant kepimo popieriumi (rekomenduoju) išklotos skardos.

2. Aliejų sumaišykite su druska, pipirais, muskatu, ciberžole, paprika ir išmaišykite su bulvėmis. Ant viršaus uždėkite šviežio rozmarino šakelių, pasmulkintų citrinų skiltelių (aš tieisog padalinau į keturias dalis) ir pasmulkinto česnako (trinti nereikia, bet jei labai norite, galite ir taip).

3. Pašaukite bulvytes į orkaitę ir kepkite apie 20-25 min., 225 laipsnių temperatūroje.


bulvytės, receptai, šviežių bulvių receptai, tasty art

Naujausi komentarai
2014-04-06, 11:49
skanaus
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai