Įdomu: ko apie meilę mus gali išmokyti pingvinai?

Darnipora.lt

Mintis, mokytis svarbiausių santykių dėsnių iš pingvinų, iš pirmo žvilgsnio atrodo beprotiška. Tačiau iš tiesų žmonės ir pingvinai kurdami santykius elgiasi kur kas panašiau nei manėte. Taigi ko apie santykius mus gali išmokyti šie žavingi Pietų pusrutulio gyventojai?

Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pateikia aštuonias nenuginčijamas harmoningų santykių taisykles, kuriomis vadovaujasi ir pingvinai.

1. Santykių raktas – bendravimas. Galite perskaityti krūvą knygų apie tai, kaip kurti ir išsaugoti harmoningus santykius, tačiau pagrindinė taisyklė, kurią žino net pingvinai, yra labai paprasta – svarbiausia santykiuose yra bendravimas. Pingvinai, kaip ir žmonės, visą laiką bendrauja vieni su kitais. Nesvarbu, apie ką kalbatės su partneriu – jausmus, futbolą ar aptariate filmą, kurį žiūrėjote, svarbu, kad kuo dažniau šnekėtumėtės. Artimas bendravimas neabejotinai yra kiekvienų sėkmingų santykių paslaptis.

2. Būkite atsakingi. Pingvinai santykiuose iš tiesų elgiasi labai atsakingai. Jie rūpestingai prižiūri kiaušinius, o vėliau ir išsiritusius jauniklius, kuriems reikia daug priežiūros ir dėmesio, kol jie užauga ir galiausiai patys poruojasi. Žmonių pasaulyje santykiai be atsakomybės taip pat negali būti ilgalaikiai ir darnūs.

3. Rūpinkitės šeima. Sakoma, kad žmogus – tai ne sala. Šis posakis idealiai tinka ir pingvinams. Šie paukščiai daug laiko praleidžia su partneriu ir rūpinasi savo šeima, dėl kurios ryžtasi nelengviems iššūkiams. Pavyzdžiui, kai žiemą reikia sumedžioti maisto. Kai kurių rūšių pingvinų patelės iškeliauja medžioti dar neprasidėjus žiemai ir grįžta tik pavasarį, ir visa tai tam, kad būtų pamaitinta šeima. Tuo tarpu patinėliai rūpinasi dar neišsiritusiais jaunikliais.

4. Burkitės į bendruomenes. Pingvinai ne tik patys stengiasi dėl savo partnerio ir palikuonių, bet ir aktyviai buriasi į bendruomenes bei bendrauja su kitomis pingvinų poromis. Kai kuriems žmonėms šito reikėtų pasimokyti iš pingvinų. Svarbu ne tik stengtis dėl tarpusavio santykių, bet ir kuo dažniau būti tokioje aplinkoje, kuri skatintų harmoningus santykius. Pavyzdžiui, idealu, jei jūsų draugai taip pat turi antras puses ir kartais visi kartu su jomis galite ką nors nuveikti.

5. Neslėpkite emocijų. Pastebėta, kad pingvinai palyginti dažnai reiškia emocijas savo partneriui. Pingvinai skleidžia tam tikrus garsus, kurie, manoma, reiškia prisipažinimą mylint, ir tai jie daro tikrai ne kartą per metus. Žmonių pasaulyje ši taisyklė taip pat puikiai tinka. Iš tiesų kalbėjimasis apie jausmus vienas kitam skatina pasitikėjimą ir meilę. Juk kiekvienas žmogus jaučia kur kas didesnį pasitenkinimą santykiais, jei jaučiasi mylimas. Taigi kuo dažniau prisipažinkite partneriui, ką iš tiesų jaučiate.

6. Rūpinkitės savimi. Pingvinai prausiasi net tada, kai vanduo yra labai šaltas. Jie tikrai daug maudosi ir net vilioja vieni kitus tai daryti. Pastebėta, kad jie lenktyniauja, kas pirmas pasieks vandenį. Nepamiršti asmeninių poreikių turėtų ir kiekvienas žmogus, kuris tikisi sukurti tvirtus santykius. Rūpinkitės savimi – tai padės išsaugoti pasitikėjimą savimi ir neprarasti noro stengtis patikti partneriui. Kai esate įsimylėję, kartais nesinori galvoti apie rytinę mankštą ar sveiką mitybą, tačiau, patikėkite, jei nepamiršite sveikos gyvensenos principų, ir patys jausitės laimingesni, ir jūsų antroji pusė jausis kur kas geriau būdama šalia visuomet besišypsančio, sveiko ir savimi pasitikinčio žmogaus.

7. Būkite ištikimi. Pingvinai išsirenka vieną partnerį ir praleidžia su juo visą savo gyvenimą. Deja, kai kuriems žmonėms derėtų šito iš jų tik pasimokyti. Taigi rinkitės draugus atsakingai ir susitikinėkite su tais, su kuriais, jūsų nuomone, galėtumėte praleisti visą gyvenimą. Jei visgi santykiai nesusiklosto, būkite sąžiningi su partneriu ir jokiu būdu jo neapgaudinėkite. Jei elgsitės būtent taip, gyventi taps kur kas paprasčiau.

8. Džiaukitės gyvenimu ir mylėkite! Kai kurios pingvinų rūšys prieš poravimąsi atlieka tam tikras apeigas – susiglaudę stovi vienas prieš kitą ir mosuoja sparnais. Kada paskutinį kartą tiesiog žiūrėjote savo partneriui į akis ir džiaugėtės, kad šalia jūsų yra būtent šis žmogus?


antra pusė, meile, pingvinai, pora, santykiai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai