Now Reading
Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Ekologiška kosmetika ir alergija

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Ekologiška kosmetika ir alergija

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Ekologiška kosmetika ir alergija

Laikas.lt

Pristatome UAB „Kvapų namai“ gamybos vadovę, natūralios kosmetikos specialistę Rūtą Daunoravičienę, kuri patars jums kaip prižiūrėti veido odą, kokią kosmetiką geriausiai rinktis individualiais atvejais, plačiau papasakos apie odos priežiūrą natūraliomis priemonėmis ir t. t.

Ar gali ekologiškai kosmetikai išsivystyti alergija? Norėjau išbandyti, bet draugė prigąsdino, kad ją išbėrė, oda ne tik kad nesusitvarkė, bet dar ir pablogėjo…

Jorūnė

Negalėčiau tvirtinti, kad ekologiška kosmetika nesukelia alergijos, tačiau tie atvejai yra retesni. Kodėl? Nes ekologiškoje kosmetikoje leidžiamų naudoti medžiagų sąrašas yra žymiai mažesnis – jame nėra sintetinių medžiagų, iš kurių dalis yra pavojingos sveikatai, dėl ko jų koncentracija sintetinėje kosmetikoje yra ribojama (vadinamosios KMR (CMR) medžiagos – kancerogeninės, mutageninės ir toksiškos reprodukcijai medžiagos). Kaip kvėpikliai ekologiškoje kosmetikoje paprastai naudojami natūralūs augalų eteriniai aliejai ir antūralios kilmės kompozicijos, o ne sintetiniai kvėpikliai, kurie irgi priskiriami prie CMR medžiagų.

Kita vertus, kalbant apie ekologišką kosmetiką, galioja ta pati taisyklė – kokybė kokybei nelygu. Ir ekologiškumo „laipsnių” irgi yra ne vienas. Jei gamintojo tikslas – gaminti ekologišką kosmetiką kuo pigiau, didesnė tikymybė, kad sudėtyje bus naudojamos pigiausios, todėl tikrai ne geriausios (o gal net suklastotos) medžiagos; Kad bus naudojama didelė konservantų koncentracija (siekiant prailginti produktų galiojimo laiką ir taip lengviau optimizuoti prekių paskirstymą į prekybos taškus); Kad produktai bus pakvėpinti pirkėjui maloniomis aromatinėmis kompozicijomis, bet ne tikrais eteriniais aliejais, o kompozicijų alerginiškumo laipsnis yra kur kas didesnis negu eterinių aliejų – ir taip toliau, ir panašiai.

Tenka apgailestauti, kad kaip ir bet kur pasaulyje, taip ir Lietuvoje šalia kokybiškos, efektyvios ir saugios yra ir prastos kokybės ekologiškos kosmetikos, kuri nedaro jokios garbės ekologiško produkto sampratai ir tėra tik rinkodaros įrankis, sekant mada ar klientų dėmesiui patraukti.

Jei jūsų draugei nepasisekė su ekologiška kosmetika, norėčiau jus abi paskatinti išmėginti bent jau natūralius ekologiškus kosmetinius aliejus. Aliejai visuomet yra geriausias ir greičiausias būdas suvokti kokybinius skirtumus tarp sintetinių produktų ir natūralių medžiagų. Apie aliejų naudojimą kosmetikoje galite paskaityti čia.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

 


Natūralios kosmetikos specialistė Rūta Daunoravičienė jūsų klausimų laukia el. p. [email protected].

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top