Savaitgalį startuoja stalo žaidimo „Katano salos naujakuriai“ čempionatas

Rugpjūčio 28-29 d. prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ įvyks tradiciniu tapęs stalo žaidimo „Katano salos naujakuriai“ čempionatas. Šio kolonizavimo, prekybos ir derybų žaidimo gerbėjų ratas Lietuvoje nuolat didėja, todėl šiemet Vilniaus stalo žaidimų klubas ir „Brain games“ kompanija rengia jau ketvirtąjį čempionatą.

Čempionate gali dalyvauti visi sulaukę 10 metų amžiaus bei vyresni žaidėjai. Bus žaidžiama pagal oficialias „Katano salos naujakurių“ žaidimo taisykles be jokių papildymų.

Kiekvienais metais čempionatas sutraukia tiek stipriausius Lietuvos žaidėjus, tiek tuos, kurie norėtų patikrinti savo jėgas ar tiesiog gerai praleisti laiką. Per dvi žaidimo dienas žaidėjai ne tik sužais ne vieną nuotaikingą partiją, susiras naujų draugų, bet ir vienas iš jų, be garbingo čempiono titulo, laimės pagrindinį prizą – kelialapį pasaulio „Katano salos naujakuriai“ čempionatą arba kelionę į pasaulinę stalo žaidimų mugę Vokietijoje Esene.

Dalyvio mokestis – 20 litų. Jis renkamas daliai renginio organizavimo išlaidų padengti. Be to, pasak čempionato rengėjų, mokesčio įvedimas pritraukia motyvuotus žaidėjus, išmanančius žaidimo taisykles, kovojančius dėl vertingo prizo bei gerbiančius kitų žaidėjų laiką.

Pasaulyje šis žaidimas žinomas dar nuo 1995 metų ir iki šiol yra pačių žaidėjų sudaromo populiariausių žaidimų reitingo pirmajame dešimtuke. Nuo 2001 metų kasmet rengiamas pasaulinis „Katano salos naujakurių“ čempionatas, į kurį suvažiuoja žaidėjai iš daugiau kaip 30 šalių. 

Laikas.lt

Katano salos naujakuriai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai