Now Reading
Jaunieji mados diktatoriai (foto)

Jaunieji mados diktatoriai (foto)

Jaunieji mados diktatoriai (foto)

Milda Žiūkaitė
Jaunimogidas.lt

Mada nestovi vietoje, ji nuolat keičiasi, įgyja vis naujas formas. Nėra kito, geresnio būdo nuspėti ateities tendencijas nei pažvelgti į vaikus. Holivudas – geriausia vieta tam padaryti. Reikia pripažinti, naujoji žvaigždžių miesto karta kūrybingumu ir išradingumu gerokai pralenkia savo tėvus bei senelius.

Elle Fanning – aktorė, jaunesnioji Dakotos Fanning sesuo, aplinkinius stebina subtiliu stiliaus pojūčiu. Priešingai nei kitiems jos amžiaus paaugliams, Elle nekyla noras maištauti, rengtis ekstravagantiškai ar dažyti plaukus visomis vaivorykštės spalvomis. Elle nuo mažens pasižymėjo kuklumu bei branda ne pagal savo amžių.

Nesulaukusi nei dešimties, ji lengvai megzdavo pokalbius su keliomis dešimtimis už ją vyresniais žmonėmis. Jaunoji Holivudo pažiba laisvalaikį mieliau leidžia apsivilkusi moteriškąjį „Chanel“ švarkelį, nei jos bendraamžių pamėgtą treninginį kostiumą. Elle sesuo Dakota žurnalui „Teen Vogue“ prasitarė, jog jos sesuo yra tikra madistė: „Ji madingiausias žmogus mūsų šeimoje. Elle atpažįsta kiekvieną modelį, kiekvieną kolekciją ir net kiekvieną daiktą iš jų.

Ji jaučia pašaukimą domėtis mada, tačiau nėra materialistė. Sesuo labiau vertina meistriškumą ir originalumą.“ Tačiau Elle madą stebi ne tik iš nuošalės: būdama vos 13-kos pati tapo Marc Jacobs modeliu ir yra papuošusi beveik visus populiariausius mados žurnalus, tačiau šiuo metu mergina visą dėmesį skiria mokslams bei aktorės karjerai, o madą vadina užsiėmimu po pamokų.

 

Sarah Jessica Parker atžalos Marion Loretta ir Tabitha Hodge yra puikus pavyzdys, kaip puikiai gali atrodyti skirtingai aprengtos dvynukės. Žymioji mamytė nuo mažų dienų ugdo mergaičių asmenybes, stengiasi jų nesutapatinti. Porelė savo vaikams leidžia rengtis taip, kaip šie užsigeidžia: „Mes joms nepatariame stiliaus klausimais.

Tiesiog pranešame kokia temperatūra lauke ir jei jos neapsirengia pakankamai šiltai, tiesiog liepiame kažką pridėti, kad nesušaltų, jos daugiau nieko neklausytų“ – People žurnalui prasitarė S. J. Parker. Vienintelis dalykas, kurį mažylės mėgsta mano spintoje – tai Manalo Blahnik aukštakulniai. „Mergaitės nuolatos matuojasi mano aukštakulnius, bet mes joms neleidžiame su jais išeiti laukan“- juokavo Sarrah.

 

Suri Cruise pristatyti nereikia: garsių tevų – Kate Holmes ir Tom Cruise dukra yra labiausiai stebimas vaikas Holivude. Vienus piktina nuosaikus mergaitės lepinimas, kiti žavisi tėvų pastangomis auklėjant mergaitę, tačiau, kas per daug – tas nesveika. Suri tėvai pildo brangiausias jaunėlės užgaidas, kad tik jai įtiktų: prabangus namelis medyje ar briliantiniai auskarai yra menka šių užgaidų dalis.

Septynmetė gatvėmis žengia pasipuošusi aukštakulniais, garsiausių mados namų apdarais. Vienos dienos eigoje mergaitė gali pakeisti savo aprangą net kelis kartus, visa tai akylai stebi ir aprašo mados tinklapių kūrėjai, o pagal šių išsamius aprašymus mamytės stengiasi aprengti savo dukreles. Žinoma, jog Suri drabužinėje karaliauja tokie mados „perliukai“ kaip Harmes rankinė, kurios vertė 11 tūkstančių svarų, taip pat spėjama, jog penkiametės mergaitės spintos vertė siekė 2 milijonus dolerių.

Garsūs tėvai pabrėžia, jog jie neriboja jaunėlės laisvės, todėl ji gali gauti ką tik nori. Tačiau jos gyvenimas neapsiriboja šiomis privilegijomis. Mergaitės dienotvarkę sudaro griežtos prancūzų, ispanų bei kinų kalbų, humanitarinių ir tiksliųjų mokslų pamokos, taip pat didelis dėmesys skiriamas muzikos, modernių šokių, gimnastikos ir baleto užsiėmimams. Žmonės, sutikę Suri gatvėje, pabrėžia, jog ji ypatingai mandagi, kultūringa bei meili mergaitė, o ne išlepęs vaikas.

 

Rachel Zoe sūnelis Skyler – bene mieliausias Holivudo vaikas. Stilistė savo sūnų rengia lyg mini mados eksponatą. Žiūrėdami jaunojo madisto nuotraukas, netgi galime sužinoti, kokie vėjai šiuo metu vyrauja mados pasaulyje. Mėgstamiausias berniuko aksesuaras, be kurio jis retai palieka namus, – skrybėlė.

 

Legendinio atlikėjo Michael Jackson dukros Paris stilių įkvėpia jos tėvo sceniniai kostiumai. Paparacų užfiksuotuose kadruose jaunoji Jackson atrodo tarsi nužengusi iš 9-tojo dešimtmečio – laikmečio, kai jos tėvas karaliavo populiarumo viršūnėje. Paauglės trumpus berniukiškus plaukus puošia ryškiaspalvės sruogos, o aprangoje vyrauja tomboy stiliaus elementai. Tačiau, kad ir ką vilkėtų, mergina nepamiršta savo pagrindinio stiliaus motyvo – odos.

 

Jaunoji aktorių Will Smith ir Jada Pinkett Smith dukra Willow jau nuo mažų dienų aplinkinius stebino savo nepaprastu stiliaus pojučiu. Žymūs tėveliai niekada nevaržė savo vaikų fantazijų, todėl mažametė Willow pozavo renginuose paispuošusi įmantrių formų akiniais nuo saulės, išmaniausių tipų aksesuarais ir plaukų stiliais.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Šiandieninis mergaitės stilius dar labiau nenuspėjamas. Jaunosios žvaigždutės plaukai jau matė viską – metų pradžioje juos nusikirpusi trumpai, aktorė ilgai nelaukė ir po kelių mėnesių juos nusiskuto, vėliau šiems ataugus ėmė juos dažyti įvariomis spalvomis: nuo žalios iki rožinės. Galbūt šiuos pokyčius inicijuoja mergaitės įkvėpimo šaltiniai, spalvingos pramogų pasaulio moterys – Nicki Minaj ir Rihanna, kuriomis Willow taip žavisi. Tačiau panelei Smith neužtenka šokiruojančių šukuosenų, savo stiliumi mergaitė taip pat nesiliauja stebinusi. Willow dievina aukštus plokščiapadžius batelius, kniedes bei pankiško stiliaus marškinėlius.

Gven Stefani sūnus Kingston koja į koją žygiuoja kartu su mamos mados tendencijomis. Berniukas jau gali pasigirti sėdėjęs mados savaičių pirmosiose eilėse, taip pat puikuotis esąs stilingiausių vaikų sąrašuose. Savo aprangos bei neįprastų šukuosenų dėka vaikas neretai būna palaikomas mergaite, bet atrodo, jog tai jo tėvų negąsdina – jie toliau jaunąjį stileivą puošia mergaitiškais paveikslėliais puoštomis palaidinėmis, keliais dydžiais per dideliais kailiniais ir ypatingai siaurais džinsais.

 

Lourdes Leon nuo mažens sekė savo mamos – pop karalienės Madonnos pėdomis: mėgdžiojo jos rūbų stilių, šokių judesius bei dainavimo manieras. Būtent dėl šios priežasties Lourdes drabužinėje spindi mamos klestėjimo eros – 9-ojo dešimtmečio apdarai. Galima pagalvoti, jog kaip ir kitų pop divų atžalos, Madonnos vaikai gauna tai, ko užsigeidžia, bet iš tiesų tai netiesa.

Legendinės dainininkės vaikams nustatytos griežtos taisyklės, pagal kurias jie negali žiūrėti televizoriaus, skaityti laikraščių bei žurnalų. Atžalos privalo mokytis kalbų, groti instrumentais, užsiimti joga ir šokiais. Vis dėlto yra vienas dalykas, kurio Madonna negali kontroliuoti – tai dukros Lourdes stilius. Mada pop divos dukrai – ne tik pomėgis, bet ir darbas, už kurį gauna pinigus. Sulaukusi vos 13-kos metų Lourdes sėkmingai įgyvendino ilgai išsvajotą projektą – drabužių liniją „Macy“ parduotuvių tinklui. Nenuostabu, jog šiai kolekcijai prigijo „Material Girl“ pavadinimas (garsioji Madonnos daina, tapusi hitu 9-ajame dešimtmetyje). Taip pat jaunoji Madonnos duktė savo stiliaus subtilybes, įkvėpimus bei patarimus aprašo savo mados tinklaraštyje.

Zendaya Coleman puikiai iliustruoja šiuolaikinės stilingos paauglės paveikslą. Savo karjerą pradėjusi kaip dainuojanti ir šokanti aktorė Disney kanalo seriale „Shake it up“, mergina netrukus užsitarnavo paauglių mados diktatorės vardą.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top