Rudenį – antrasis dizainerio R. Kalinkino kolekcijos pristatymas (foto)

Laikas.lt

Spalio 10-ąją Vilniuje, „Siemens“ arenoje, bus pristatyta vieno žinomiausių naujosios kartos dizainerių Roberto Kalinkino kolekcija „Pavasaris/Vasara 2014“. Tai bus jau antrasis asmeninis dizainerio mados šou.

Po pernykščio susidomėjimo ir atsiliepimų, dizaneris patvirtino norįs tęsti Lietuvoje besiformuojančią atvirų mados renginių tradiciją: „Kai darai daugiau, nei vien elementarų modelių pražingsniavimą podiumu, norisi pakviesti ne tik mados rinkos specialistus, bet ir žmones, tiesiog besidominčius mada, suteikti progą pamatyti, įvertinti pusmečio darbą iš arti.“

Šiemet R. Kalinkinas kolekciją pristatys jau nebe BMW salėje, o per visą „Siemens“ arenos perimetrą – renginys bus daugiau nei dvigubai didesnis už pirmąjį. Pasak dizainerio, šį sprendimą paskatino siekis visiems žiūrovams suteikti galimybę stebėti modelius iš arčiau bei parodyti, jog mada yra neatsiejama kultūros dalis ir yra savarankiška meno šaka, kaip ir koncertas, teatras ir t. t. 

„Mados renginiai per dažnai būna ekskliuzyvūs, skirti tik dirbantiems šioje rinkoje. O žmonėms, besidomintiems tendencijomis, tenka su jomis susipažinti iš nuotraukų. Mūsų renginyje nėra skirstymo į svarbius ar nesvarbius žmones. Kiekvienas svečias yra laukiamas ir dalinamės su juo visomis per metus sukurtomis idėjomis, utopiniais sprendimais bei emocijomis“, - priduria dizaineris.

Kaip ir pernai, dizaineriui talkins plaukų stilistas Valerijus Gigevičius, o garso takelį kurs Leonas Somovas. Renginyje laukiama ir keleto itin žymių vardų iš pasaulinės mados scenos.

Šiemet R. Kalinkinas taip pat žada išskirtinę, netikėtą scenografiją bei patirtį, prasidedančią nuo pat pirmo žingsnio į arenos vidų: „Mano organizuojami renginiai prasideda ne tada, kai salėje užgęsta šviesos, o nuo pat to momento, kai praveri laukujes duris. Šįkart irgi kursime specifinę, stebinančią atmosferą, scenarijų, įtrauksiantį ir laukimo salėje, ir mados šou metu, ir po jo.“

Kaip ir įprasta didžiosiose mados savaitėse, dizaineris rudenį pristatys būsimo šiltojo sezono tendencijas. Kolekcijoje dominuos „Ready to Wear“ suknelės, skiriamuoju mados namų bruožu tapę viršutiniai rūbai bei deriniai, tinkami permainingam Šiaurės Rytų Europos regionui. 

Pirmieji riboto leidimo bilietai į renginį – nuo 50 lt. Bilietus platina „Tiketa”.

kolekcija, kolekcijos pristatymas, mada, Robertas Kalinkinas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai