Now Reading
Būtiniausių daiktų sąrašas keliaujantiems prie jūros

Būtiniausių daiktų sąrašas keliaujantiems prie jūros

Būtiniausių daiktų sąrašas keliaujantiems prie jūros

Sveikata.lt

Vasara – atostogų metas. Taip ir traukia į pajūrį pasidžiaugti saule, smėliu ir purslais… Niekas neturi kliudyti jums ilsėtis, tačiau neretai nutinka taip, kad kelionė prie jūros tampa tikru išbandymu – baisu ką nors pamiršti, o pamiršus tenka graužtis. Jūs prarandate daug brangaus laiko, kurį galėtumėte išnaudoti ir naudingiau.

Galvoje sukasi įkyrios mintys: ką pasiimti su savimi, kokių daiktų prireiks paplūdimyje? Kartais į rankinę prisiimama daug nereikalingų daiktų. Gerai, jeigu tokią naštą yra su kuo pasidalinti, tačiau tuo atveju, jeigu tenka keliauti be poros, ir dar per karščius, nešulių norisi mažiausiai.

Kad poilsis prie jūros būtų naudingas ir nepakenktų sveikatai, reikia labai atsakingai rinktis rankinės turinį. Apsauginės, kosmetinės ir higieninės priemnės padės išvengti nudegimo saulėje ir apsinuodijimo.

Sutaupykite laiko ir nesukite sau galvos, ką pasiimti – pasinaudokite šiuo sąrašėliu!

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

  • Paplūdimio kilimėlis. Tokį daiktą galima įsigyti praktiškai bet kurioje parduotuvėje. Tai labai patogu – jis lengvas, o ant smėlio nesiraukšlėja. Iš bėdos tiks ir didelis rankšluostis arba vaikiškas užtiesalas.
  • Kremas nuo saulės. Rinkitės jį su kuo didesne apsauga (skaičiukas neturėtų būti mažesnis kaip 30). Po kiekvienų maudynių nepamirškite pasitepti juo dar kartą. Jeigu oda itin jautri, ilgai būti saulėje nerekomenduojama, reikėtų rinktis kremą su indeksu „50“.
  • Kompaktiškas antiperspirantas. Piktnaudžiauti juo nederėtų, tačiau palikti namuose – taip pat.
  • Speciali lūpų priežiūros priemonė. Tai gali būti blizgis, balzamas arba higieniniai lūpdažiai – jautriai lūpų odai taip pat reikia apsaugos.
  • Drėgnos higieninės servetėlės. Jos pravers pačiais įvairiausiais atvejais – susitepus, panorėjus nuvalyti kremą nuo rankų ir panašiai.
  • Akiniai nuo saulės. Tai ne šiaip madingas aksesuaras, tačiau ir akių apsauga nuo ryškios šviesos.
  • Rankšluostis. Ką čia bepridursi… Nebent tik tiek, kad jeigu keliaujate su vaikais, vieno rankšluosčio tikrai neužteks.
  • „Smulkmė“ laisvalaikiui. Kad nebūtų nuobodu, pasiimkite su savimi įdomią knygą arba žurnalą. Kryžiažodžių mėgėjams reikėtų nepamiršti tušinuko, melomanams – grotuvo.
  • Vaistinėlė. Vien optimizmo nepakanka – pasiimkite vaistų nuo galvos ir skrandžio skausmo, pleistro ir spiritinių priemonių, kad galėtumėte sutvarkyti žaizdas.
  • Fotoaparatas. Nepamirškite jo, jeigu norite įamžinti gražias atostogų akimirkas ir pasigirti draugams. Eidami maudytis, visą techniką ir vertingus daiktus palikite prižiūrėti draugams ir artimiesiems.
  • Maistas. Geriausia apsiriboti vaisiais ir mineraliniu vandeniu.
  • Skraistė arba tunika. Tai ne tik padės išvengti nudegimų, bet taip pat ir papuoš.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top