Now Reading
Kodėl mus ramina žalia spalva?

Kodėl mus ramina žalia spalva?

Kodėl mus ramina žalia spalva?

Sveikata.lt

Teigiamas žalios spalvos poveikis žinomas jau seniai. Psichologų teigimu, jeigu norite, kad aplinka būtų rami, tačiau darbinga, reikėtų pasirūpinti, kad jus suptų kuo daugiau žalių daiktų.

Būtent šis spalva kelia mums asociacijų su gamta, kažkuo, kas šviežia ir gaivu, todėl ne pro šalį pagyvinti savo darbo vietą augalais. Tai teigiamai veiks jūsų nuotaiką – vadinasi, ir darbo rezultatai bus geresni.

Psichologai siūlo daugiau žalios spalvos naudoti ir savo miegamajame bei vaikų kambaryje. Tokie tapetai normalizuos miegą ir pagerins bendrą savijautą. Ypač ši spalva tinka augantiems ir besivystantiems mažyliams.

Jei kalbėtume apie spalvas, kurių reikėtų vengti – į sąrašą pirmiausiai pakliūtų juoda ir raudona. Taip pat nelabai gerai veikia rudi ir violetiniai atspalviai. Psichologų teigimu, būtent šios spalvos labiausiai slegia žmogų ir netgi gali sukelti depresiją.

Miegamajame ir darbo vietoje specialistai pataria nenaudoti tamsių spalvų. Pirmenybę žaliai reikėtų teikti ir dėl to, kad neseniai pastebėta, jog žmogus, apsuptas šios spalvos daiktų, jaučiasi geriau, jam būna šilta ir jauku.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Spalvos mūsų gyvenime atlieka labai svarbų vaidmenį. Priklausomai nuo to, kokią spalvų gamą pasirinksite savo interjerui, priklausys jūsų reakcija į vieną ar kitą situaciją. Jeigu norite, kad atmosfera būtų rami, rinkitės šiltus tonus ir venkite agresyvių tamsių spalvinių sprendimų.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top