Now Reading
„Deeper Upper“ debiutinis mini albumas skambėjo tarp garo katilų

„Deeper Upper“ debiutinis mini albumas skambėjo tarp garo katilų

„Deeper Upper“ debiutinis mini albumas skambėjo tarp garo katilų

Laikas.lt
Justės Urbonavičiūtės nuotr.

Ketvirtadienio popietę indie rokeriai „Deeper Upper“ subūrė muzikos žurnalistus, tinklaraštininkus ir tiesiog muzikos mėgėjus į Energetikos ir technikos muziejų, kur tarp garo katilų suskambo jų debiutinis mini albumas „Structures“.

Netradicinę vietą savo albumo pristatymui vilniečiai pasirinko neatsitiktinai: „Norėjome įprasminti šio albumo pagrindinę mintį ne tik per jo pavadinimą ar viršelį bet ir per aplinką, kurioje jį pristatome,“ – teigė grupės nariai.

Pasak atlikėjų, albume dainuojama apie žmogų, kuris gretinamas su augančiu miestu: „Kiekvienas žmogus yra lyg skirtingų dydžių, tekstūrų ir formų struktūra. Lygiai taip pat, kaip ir žmogaus rankomis pastatytas miestas,“ – albumo idėją dėstė grupės nariai.

„Žmogus miestą stato ne kam kitam, o sau pačiam, todėl galima teigti, jog jis stato save, savo atvaizdą. Mūsų albume muzika ir žodžiais apie žmogaus ir miesto ryšį kalbame ne šiaip sau – mums tai reiškia labai daug, nes augančiame mieste praleidžiame kiekvieną dieną, miestas talpina sociumą, kuriame bendraujame, ir nori nenori vienaip ar kitaip miestas mus įkvepia.“

Anot „Deeper Upper“ narių, kūrinių eiliškumas albume taip pat ne atsitiktinis: „Tai yra dvasiškai augančio žmogaus patyrimai, kurie lyginami su miesto gyvenimu. Paleidę pirmąją albumo dainą išgirsite sintezatorius, kurie gali priminti kelininkų skaldomą betoną miesto gatvėse. Ši daina išjudina „strūktūras“, kurios kituose kūriniuose toliau veikiamos įvairių patyrimų pradeda svyruoti, kol galiausiai pasibaigus paskutiniam kūriniui istorijos pabaigą sąmoningai nutylime – „statinys-žmogus“ arba sugrius arba liks stovėti“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Iškart po oficialaus pristatymo „Deeper Upper“ debiutinį mini albumą patalpino savo internetiniame puslapyje www.deeperupper.com, kur visi norintys jį gali atsiųsti nemokamai. Grupė neslėpė, kad savo koncertuose nemokamai dalins ir fizines albumo kopijas. Pirmasis iš tokių koncertų vyks jau kitą ketvirtadienį, t.y. gegužės 30 dieną Vasaros terasoje, „Jack Daniel’s Studio No. 7“ renginyje. Grupė savo albumą taip pat pristatys ir keliuose vasaros festivaliuose, tarp kurių „Loftas fest“, „Granatos“, „Karklė“ bei didžiausias Baltijos šalyse muzikos festivalis „Positivus“.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top