Now Reading
Mesijus-Kudirka pristato klipą Europai ir albumą Lietuvai (video, foto)

Mesijus-Kudirka pristato klipą Europai ir albumą Lietuvai (video, foto)

Mesijus-Kudirka pristato klipą Europai ir albumą Lietuvai (video

Laikas.lt

MC Mesijus (Žygimantas Kudirka) – tai toji galva iš šiuo metu internete plintančio vaizdo klipo „Nelieskit mėlynojo gaublio“. Šis buvo atrinktas į 59-ojo Tarptautinio Oberhauzeno trumpametražių filmų festivalio programą, o jau penktadienį MC Mesijus grąsina „Paskutiniu repo albumu“.

Youtube – į kino festivalį 

MC Mesijus – tai keisto repo atlikėjas, subūręs repo orkestrą, be muzikinio fono reiškiasi pogrindiniuose skaitymuose, stand-up comedy vakaruose, prisidėjo prie knygos „Slemas Lietuvoje!“ leidimo. Nulipęs nuo scenos – miesto kultūros publicistas, komunikacijos specialistas, reklamos kūrybininkas su aukso strėle pažasty.

Artėjant albumo pristatymui, vaizdo klipas „Nelieskit mėlynojo gaublio“ sulaukė netikėto dėmesio iš užsienio: klipo kūrėjai buvo pakviesti į Oberhauzeną. Ten vyko vienas svarbiausių trumpametražių filmų festivalių pasaulyje, rengiamas jau 59 kartą.

Iš daugiau nei 7000 paraiškų, lietuvių klipas pateko į tuos 300, kuriuos po kelis kartus rodė Oberhauzeno kino salėse. Festivalio programoje jau buvo įrašyti ir tokie vardai kaip Romanas Polanskis, Cate Shortland, George‘as Lucas, Werneris Herzogas, Martinas Scorsese, Agnès Varda ir kiti.

Klipą visą vasarą kūrė penkių talentų komanda: Ignas Meilūnas, Antanas Dubra, Artiom Brancel, Mykolas Piekuras ir pats Žygimantas Kudirka. Tai buvo turbūt vienintelis darbas festivalyje, kuris turi penkis režisierius.

Klipo filmavimo aikštelė – dėžė

Visa klipo filmavimo aikštelė sutilpo į specialiai paruoštą dėžę: slankiojančiomis sienomis, integruotu apšvietimu ir reguliuojamo aukščio biuro kėde su atlošu.

Filmavimuose dalyvavo tik MC Mesijaus galva, šeškas ir komandos narių plaštakos. Visa kita – rankų darbo miniatiūros, kurias kadras po kadro judino klipo kūrėjai.

Pasirinkome vieną sudėtingiausių būdų klipui kurti – stop-motion animaciją. Per ištisą naktį nufilmuotos kelios sekundės vaizdo medžiagos – tai didelis pasisekimas“, – pasakojo Kudirka.

Lietuvoje pompastiškas klipo pristatymas vyko Skalvijos kino teatre. Jį papildė atributikos paroda. Vietoje buvo sumontuota dėžės, kurioje vyko filmavimas, taigi visi norintys galėjo nusifotografuoti filmavimo aikštelėje. Peržiūrą papildė vaizdo medžiaga iš užkulisių bei keli kūriniai gyvai iš būsimojo albumo.

Peržiūros metu, pagal geriausias piratavimo tradicijas, atlikėjas telefonu padarė savo paties klipo cam rip’ą ir įkėlė į Linkomaniją.

Kiek vėliau internete pasirodė ir aukštos raiškos klipas, kuris surinko jau virš 70 000 peržiūrų. Dabar jis dalyvauja lietuviškų muzikinių vaizdo klipų konkurse KlipVid.

Vaizdo klipas bus patalpintas ir naujajame MC Mesijaus kompaktiniame diske „Paskutinis repo albumas“ (leidėjas – „Gatvės Lyga“), kuris jau nuo penktadienio pasirodys prekyboje.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Albumo viduje klausytojai ras pinigų


Tai antras MC Mesijaus albumas, praktiškai pastarojo penkmečio retrospektyva.

Pirmasis – „Antimaterija“ – pasirodė dar 2006. Atlikėjas žada vien negirdėtus įrašus ir daug slaptų netikėtumų, kurie išsiverš ir už kompaktinio disko ribų.

„Albumo kūrimas neapsiriboja vien tekstais ir muzika. Viršelis turi būti lygiavertis žaidėjas ir atlikėjo idėjų išraiška. Be to, šiandien reikia tikrai kažko ypatingo, reikia kompaktinį diską paversti daiktu ir suvenyru, kad kam nors būtų vertą jį turėti lentynoje,“ – pasakojo atlikėjas.

Pirmas leidinys išsiskyrė bene didžiausiu viršeliu Lietuvoje, kurį teko spausdintis žemėlapių spaustuvėje. Antrojo albumo viršelis taip pat bus interaktyvus ir bene pirmas toks visame pasaulyje. Atlikėjas žada, kad viduje klausytojai ras netgi pinigų.

Pristatymo renginys – jau šį penktadienį, gegužės 24 d., Kultūros bare Kablys. Atlikėjas pristatys ne tik naują valandinę programą, bet ir visą Vilniaus repo avangardą ant scenos.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top