Now Reading
Pusryčiai – tautos veidrodis? Kaip atrodo skirtingų pasaulio šalių pusryčiai (foto)

Pusryčiai – tautos veidrodis? Kaip atrodo skirtingų pasaulio šalių pusryčiai (foto)

Pusryčiai - tautos veidrodis? Kaip atrodo skirtingų pasaulio šalių pusryčiai (foto)

Laikas.lt
Parengta pgl. Mymodernmet.com

Pusryčiai – svarbiausias žmogaus skrandžiui metas. Kiekvienoje šalyje vyrauja vis kitos pusryčių tradicijos, pavyzdžiui, amerikiečių blynai su mėlynėmis ir šonine labai skiriasi nuo rytais Tailande patiekiamo žuvies, kiaulienos ir ryžių patiekalo.

Keliautoja Viktorija Philpott užfiksavo aplankytų šalių pusryčių stalus ar lėkštes, taip sudarydama savotišką kelionių dienoraštį.

Jokiu būdu šios nuotraukos neteigia, kad tam tikroje šalyje žmonės valgo tik V. Philpott nufotografuotą maistą.

Anglija: pupelės, dešrelės, kumpis, keptas kiaušinis, skrudinta duona, arbata su pienu.

Iranas: duona naan su sviestu ir uogiene. Sočių pusryčių metu iraniečiai valgo tradicinį patiekalą halimą, kuris gaminamas iš kviečių, sviesto, cinamono, cukraus ir smulkių mėsos gabaliukų. Jį galima valgyti tiek šaltą, tiek karštą.

Filipinai: ryžiai, vietiniai vaisiai, pavyzdžiui, mangai, ir mažos dešrelės (longganisa). 

Škotija: be riebalų keptas kiaušinis ir juoda dešra Lorne.

Vokietija: dešra, naminis sūris, šviežia duona ir puodelis stiprios kavos.

Prancūzija: krosanai su smulkintais migdolais, šokoladu, grietinėle ar sviestu.

Švedija: blynai Pannkakor, labai panašūs į lietininius blynelius, patiekiami su uogiene.

Lenkija: omletas su kepta dešra ir bulviniais blynais. Lenkų kalba šis patiekalas vadinamas Jajecznica.

Turkija: keletas skirtingų rūšių sūrių, sviestas, alyvuogės, pomidorai, agurkai, uogienė, medus ir aštri mėsa.

Australija: skrudinta duona su mielių ekstrakto pasta Vegemite.

Japonijatofu sūris su sojos padaže mirkoma žuvimi ir ryžiais.

Tailandas: aštraus skonio žuvis su aitria kiauliena ir ryžiais.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Egiptas: patiekalas Foul Madamas, kuris gaminamas iš pupelių, vištienos gabaliukų, česnako ir citrinos. Dažnai pagardinamas alyvuogių aliejumi, virto kiaušinio skiltelėmis, žaliomis daržovėmis ir tahini padažu.

Kolumbija: patiekalas Cundinamarca, kuris gaminamas iš pieno, svogūnų laiškų ir sūrio.

Indija: keptas tofu sūris, lęšiai, vegetariška dešra, skrudinta duona  ir rozmarinais gardintos bulvės.

Meksika: jautienos, pupelių, sūrio ir nachos patiekalas – sotūs ir aštrūs pusryčiai.

Gana: ryžiai virti su pupelėmis arba waakye.

Amerika: naminiai blynai su šonine ir mėlynėmis.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top