„Druska“. Kitoks veiksmo filmas ir toks pats

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad šis filmas turi viską, ko reikia sėkmei – ryški pirmaplanė persona, netikėtumo faktorius, puiki kinematografija.

Turint galvoje, kad pirminiame scenarijuje pagrindinis vaidmuo buvo numatytas vyrui, šiuo atveju, tai filmą kilsteli kiek aukščiau, priešingu atveju, tai būtų eilinė Borno tipo filmo ekranizacija.

Taip, Angelina Jolie yra bene geriausias režisieriaus Phillip Noyce pasirinkimas. Nesakau, kad be šios aktorės nebūtų motyvo sulaukti filmo pabaigos (kurios, beje, ir nesulaukė niekas, mat žadamas tęsinys), dinaminis ypatingai patrauklios moters personažas, kurio transformacijų kaita skatina budrumą, išryškina filmo spragas – kitų personažų neužbaigtumą ir pačio sąmokslo absurdiškumą.

Filmo siužetas pažįstamas - tai ekstremalių pavojų ir patriotinių žaidimų pagrindu pastatytas filmas, kurio centre – mįslingi Rusijos ir Amerikos santykiai. Pagrindinė juostos heroje CŽV agentė Evelina Druska netikėtai tampa įtariama esanti Rusijos šnipė, ir tą pačią akimirką ji pradeda bėgti nuo savo kolegų...

Dinamiškoje filmo scenų kaitoje žiūrovas yra tarsi ignoruojamas – jam nėra atskleidžiami pagrindinės filmo herojės tikslai, o kai jau manai laikąs „siūlą su tinkamu galu“, paaiškėja, kad tai visai nėra tai, ką galvojai.

Galvosūkiai filmams tinka, tačiau tai privalo būti paremta logikos seka. Kita vertus, Phillip Noyce pasižymi kaip didelis galvosūkių filme mėgėjas, tačiau antroje filmo dalyje tai jau tampa perdėm nuspėjama.

Ir nors pradžioje minėjau, kad Angelinos Jolie pasirinkimas šiam vaidmeniui buvo sveikintinas žingsnis, visgi scena, kur į Baltuosius rūmus ji žengia persirengusi vyru yra veiksmo filmui nederantis komiškas elementas.

Trumpai: filmas patiks veiksmo filmų mėgėjams ir konspiracinių teorijų narpliotojams bei Angelina Jolie gerbėjams. Ji čia išties gerai atliko darbą..
 

Dainora Remeza

Naujausi komentarai
nafnaf
2010-08-24, 10:42
o as manau, kad velniop tuos "Filmo platintojus" idiotus ir recenzijoj reik rasyt taip, kaip reik rasyt. kas cia per pataikavimas durniu saviveiklai.
to Tomas
2010-08-23, 17:03
Šiuo atveju čia jau nustatė filmo platintojai. Taigi, jei filmo pavadinimas "Druska", o ne "Salt", tai vadinasi ir vadinti personažą reikia Evelina Druska, kad ir kaip kvailai skambėtų... :)
tomas
2010-08-23, 16:57
nuo kada pavardes verciamos...jei evelina salt, tai ir tegu lieka evelina salt.
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai