Now Reading
Diržais apjuosta mada (foto)

Diržais apjuosta mada (foto)

Diržais apjuosta mada (foto)

Laikas.lt
Agnė Vasiliauskaitė
Fashioncrow.com, Thestylebugs.com nuotr.

Galima būtų įvardyti daug aksesuarų, kurie tinka moterims, bet netinka vyrams. Žinoma, egzistuoja ir atvirkščias apibūdinimas: tinka vyrui, bet tikrai ne moteriai. Tačiau šiuolaikinis pasaulis dažnai ištrina ribas tarp to, kas kažkada buvo lengvai atskiriama. Būtent todėl, kai kurios stiliaus detalės jau nebegalėtų būti griežtai pavadinamos tik „vyriškomis“ arba „moteriškomis“.

Ko gero, nieko nebestebina moterys, dėvinčios apsmukusius džinsus, mažiausiai keliais dydžiais per didelius marškinius, odines spygliais apklijuotas striukes ar skrybėles. Lygiai taip pat nebestebina ir vyrai su kiek per mažomis, kojas aptempiančiomis kelnėmis, prigludusiais prie kūno marškinėliais ar gana keistu požiūriu į šukuoseną, mat dažnai vaikinai jai skiria didžiausią dėmesį. 

Tokia situacija verčia ieškoti kompromiso – detalių, kurios nebūtų tik griežtai moteriškos ar vyriškos, kitaip sakant, neįspraustos į lyčių rėmus. Vienas iš tokių aksesuarų – diržas. Kone svarbiausia aprangos dalis, kadangi daugelis žmonių net neįsivaizduoja, kad į gatvę, darbą ar susitikimą galėtų išeiti jo neužsisegę.

Tai yra aprangos detalė, kuri vienu metu gali atlikti net kelias skirtingas, bet labai svarbias funkcijas: diržas leidžia jaustis kiek laisviau, kadangi žmogui nebereikia galvoti apie nuolat smunkančias kelnes. Antroji diržų užduotis – papuošti drabužį ir netgi suteikti jam formą. Tai labiausiai pastebima moteriškuose drabužiuose, o ypač juosiant jais sukneles ir taip išryškinant dailų liemenį. Vyrams, ko gero, svarbesnė pirmoji diržų funkcija – jie tiesiog neleidžia drabužiams smukti. 

Kad ir kaip bebūtų keista, diržą išsirinkti nėra taip jau lengva. Prieš kelias dienas teko tuo įsitikinti pačiai – man tiesiog reikėjo diržo, kuris derėtų prie įvairių kelnių, o tai reiškia, kad būtų paprastas ir neišsiskiriantis. Turėjau gerokai pavargti, kadangi daugelis diržų buvo tiesiog per ryškūs, su per didelėmis ir neskoningomis sagtimis, o jau nekalbu apie tai, kad prieš įsigyjant diržą, itin svarbu išbandyti jo ir kelnių derinį. Pasirodo, jog jie visai kitaip atrodo, kai yra tiesiog pakabinti tarp daugybės kitų diržų ar apjuosti ant itin lieknų modelių.

Dar vienas svarbus dalykas, į kurį reikėtų atkreipti dėmesį – diržas būtinai turi būti pagamintas iš kokybiškos medžiagos bei turėti pakankamai skylių, kadangi kai kurios medžiagos yra tokios stiprios, kad net norėdamas daugiau skylių nepasidarysi. 

Šie patarimai yra labai elementarūs ir paprasti, tačiau man jie būtų buvę svarbūs – niekuomet negalvojau, kad diržą, turiu omenyje, stilingą ir patogų diržą, išsirinkti yra taip sunku. Žinoma, galiausiai man pavyko. Kone tobulas diržas jau guli mano spintoje, o išvaikščiojusi daugybę parduotuvių, jaučiuosi tikra diržų guru. 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top