Kas slypi po moterišku sijonu? Aktoriai ir jų moteriškos rolės

Kinomaistas.lt
Rasa Barčaitė

„Kinomaistas“ remia savo draugus portalą „Laikas.lt“ ir prisideda prie jų konkurso kuriskuris? Svarbiausia konkurso sąlyga – įlįsti į kito kailį, t. y. apsikeisti savo apranga su savo antrąja puse. Juk šiltojo sezono trendiniais vyrukais skelbiami nešiojantys pėdkelnes, o merginos – su XXL dydžio drabužiais. Gali būti, kad atsikeisti drabužiais visai nebenorėsite. Pasijuoksite, atnaujinsite spintą... Visus konkurso dalyvius rasite čia.

Mes prisidedame filmais, kuriuose priešingos lytys išbando vieni kitų drabužius. Nes vyrai, persirengę moterimis kino filmuose nestebina nieko. Ši tradicija atėjo jau iš seniausių teatro laikų, kuomet moterims buvo draudžiama vaidinti scenoje. Atsiradus kinui ir lygioms teisėms, nieko nebestebino aktorės moterys, tad persirengimas tapo vienu iš būdų pralinksminti žiūrovą. Jei moterimis persirengę vyrai sutinkami dažniausiai komedijose, moterys, persirengusios vyrais, randamos ir rimtose dramose, kuriose lyties pakeitimas tampa vieninteliu raktu į dominuojantį vyrišką pasaulį.

Pradėsime nuo filmų, kuriuose vyrai maskuojasi po moterų sijonais.

  • Charlie Chaplinas filme „A Busy Day"

Charlie Chaplinas

1914-aisias sukurtame Charlie Chaplino trumpame filme A Busy Day" (dar žinomas kaip „Militant Suffragete“), aktorius vaidina pavydžią Macko Swaino žmoną. Charlie pasisekė, nes vaidina moterį tuo metu buvo visai paprasta pranykstant krūvoje sijonų ir skrybėlių. Tačiau Chaplinas nesistengia savo žmonos pateikti kaip švelnios moteriškės ir į pagalbą pasitelkia savo smūgiavimo technologijas.

  • Jerry Lewisas ir jo moterys

Aktorius Jerry Lewisas filme „Tryse ant sofos“ („Three on a Couch“, 1966) - tikras šimtadarbis. Jis ne tik režisavo šį filmą, bet ir vienu metu vaidino 5 vaidmenis, vienas iš jų - raudonplaukė Heather. Prieš tai Lewisas vaidino savo herojų ir jo mamą filme „The Ladies Man“ (1960), o 1981 metais filme „Hardly Working“ jis imitavo pagyvenusią niurzgią damą. Penktoje šio video minutėje pamatysite puikią Jerry sukurtą moteriškę.

  • Barry Humphriesas ir jo ponia Edna Everage

blog190312_edna

Jei iki šiol negirdėjote šio australų aktoriaus pavardės, jums turbūt geriau žinomas jo alter ego - ponia Edna Everage. Ponia pradžioje debiutavo klubuose, o 1972-aisias persikėlė į „The Adventures of Barry McKenzie", kurį sekė tęsinys „Barry McKenzie Holds His Own". Pastarajame jis iš tetos Ednos tampa tiesiog ponia Edna. 2002 metais Barry Humphries suvaidino pagyvenusią damą filme „Nicholas Nickleby."

  • Monty Pythonas“ Terry Jonesas

Britų juodosios komedijos meistrų „Monty Python“ filmuose ne vienas aktorius yra suvaidinęs moterį, tačiau, atrodo, T.Jonesui tai daryti sekasi geriausiai. Galbūt dėl jo ypač aukšto balso ir Briano mamos vaidmens Life of Brian (1979). Moterį jis taip pat vaidina Monty Python and the Holy Grail" (1974) ir The Meaning of Life" (1983). Ištrauka iš filmo Life of Brian:

  • Divine

Kas yra aktorius, dainininkas Harrisas Glennas Milsteadas? Tai asmuo, kuris įkūnija išdykusią, įspūdingų formų Divine. Divine labiausiai išgarsino moters vaidmuo Johno Waterso (apie šį režisierių išsamų straipsnį rasite Ore.lt) filme „Rožiniai flamingai“ („Pink flamingos“, 1972) ir „Moteriška problema“ („Female trouble“, 1974). Aktorius netikėtai mirė 1988 metais, būdamas vos 42.

  • RuPaul

MrsCummings

RuPaul Andre Charles arba tiesiog RuPaul - amerikietis/ė aktorius, modelis, muzikantas. Pats RuPaul teigia, kad jį galima vadinti tiek jis, tiek ji. RuPaul moterį vaidino kelete filmų, kaip kad „Crooklyn" (1995), „The Brady Bunch Movie" (1996), „A Very Brady Sequel,". Pastarajame jis vaidina mamą, o jo figūros gali pavydėti ne viena mergina.

  • Eddie Murphy

grandma-klump-nutty

E. Murphy filme „Coming to America" suvaidino net dvi moteris - mamą ir senelę, taip pat nepamirškime jo filmų „The Nutty Professor" (1996) ir „The Nutty Professor II: The Klumps" (2000).

  • Charlesas Buschas

6a0105364a8fba970c0148c75e1b27970c-800wi

Amerikiečių aktorius, scenarijų rašytojas Charles Buschas taip pat dažnai pasirodo moteriškų drabužių apsuptyje. Labiausiai žinomas jo vaidmuo filme „Die Mommie Die" (2003), kuriame jis vaidina dainininkę Angela Arden. 2000 metais jis pasirodė savo pačio pjesės adaptacijoje „Psycho Beach Party", kur Charles Buschas vaidina policijos detektyvę.

  • Adamas Sandleris ir jo dvynė sesuo

jackandjill-Sandler

Naujausias Adamo Sandlerio šedevras „Jack and Jill" (2011) patiks tikrai labai kvailų filmų mėgėjams. Jame kažkokios prasmės ieškoti tikrai neverta, tačiau net ir norint lengvo vakaro filmo, „Jack and Jill" atrodo pernelyg vaikiškas. Bet esant paklausai atsiranda ir pasiūla, o ir Sandleris savo moteriškos herojės nesistengia vaidinti labai moteriškai. Vienintelis dalykas, kuris gelbėja filmą, yra Al Pacino.

  • Glen ar Glenda?

glen-or-glenda-ed-wood-theyre-all-going-to-laugh-at-you

Apie „Glen or Glenda“ sužinojome iš Timo Burtono filmo „Edas Woodas“, kuriame pasakojama biografinė vieno blogiausių XX a. režisieriaus Edo Woodo gyvenimo drama. Vienas iš nesėkmingų jo filmų - „Glen or Glenda“, kuriame moterį vaidino pats Edas, o jo žmoną - jo tikroji žmona.

Ir kiti filmai:

  • Didžioji mamytė A. Martinas Lawrence'as filme „Big Momma's House" (2000)

bigmomma

  • Dustinas Hoffmanas yra Dorothy Michaels filme „Tootsie" (1982)

tootsie

  • Johnas Travolta vaidina Edną Turnblad filme „Hairspray“ (2007)

travolta

  • Patrickas Swayze'as, Wesley Snipesas ir Johnas Leguizamo filme „To Wong Foo Thanks for Everything, Julie Newmar“ (1995)

wongfoo

  • Tony Curtis ir Jackas Lemmonas filme „Some Like it Hot“ (1959)

SomeLikeItHot

  • Shawn ir Marlonas Wayansai filme „White Chicks“ (2004)

whitechicks

  • Robinas Williamsas filme „Mrs. Doubtfire“ (1993)

doubtfire11


keisk kailį, kinas, kino maistas, konkursas kuriskuris?, kuriskuris, moterys kine, Rasa Barčaitė, vyrai kine

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai