Now Reading
„How To Dress Well“ Rygoje: kai valandos truputį per mažai (koncerto apžvalga, foto)

„How To Dress Well“ Rygoje: kai valandos truputį per mažai (koncerto apžvalga, foto)

„How To Dress Well“ Rygoje: kai valandos truputį per mažai (koncerto apžvalga

Laikas.lt
Tekstas ir nuotraukos Justės Urbonavičiūtės

„Kokia šiandien diena? Kiek dabar valandų? Kas gero vyksta šiąnakt Rygoje?“, – klausia po „How To Dress Well“ pseudonimu besislepiantis Tomas Krellas prisidegdamas cigaretę vidiniame „Palladium“ kiemelyje nuo pasirodymo pradžios praėjus lygiai valandai. Be dvidešimt dešimt, Latvijos sostinėje pilnai dar nė nesutemę. Šalia stovinčios gerbėjos rekomenduoja apsilankyti „Piens“ klube. 

Dar praėjusių metų spalį koncertinį turą pradėjęs alternative R&B atlikėjas vakar vienintelį savo koncertą Baltijos šalyse padovanojo Latvijos publikai. Wikipediškai pozicionuojamas šalia tokių vardų kaip Miguel bei Frank Ocean, iš Bruklino kilęs „How To Dress Well” išleido jau du kritikų teigiamai įvertintus albumus – eksperimentais dvelkiantį „Love Remains“ bei pernai pasirodžiusį brandesnį darbą „Total Loss“. Ir visgi – jo muzika nėra taip lengvai sugretinama su, pavyzdžiui, Stevie Wonderio laikų nostalgija apsėstu Franku Oceanu. „Jei paimtumėte kitus atlikėjus, su kuriais esu grupuojamas ir palygintumėte mūsų įrašus, suprastumėte, kad aš kuriu daug keistesnę muziką nei jie“, – interviu „Pitchfork“ yra sakęs Tomas.

Kaip ir trečiadienio vakaras Rygoje, koncertas buvo ramus ir šiltas – vienas stalas, du kompiuteriai, klavišiniai, vienas smuikas ir du žmonės ant scenos – Tomą Krellą lydėjo smuiku griežiantis Aaronas Reedas. Už jų – ekranas su video projekcijomis. Viskas labai paprasta ir be jokių barjerų. „Prieikite arčiau“, – ne itin gausiai pripildytai „Palladium“ salei pasiūlė Tomas. Klausytis aidinčio jo falceto buvo galima ramiai, susikaupus ir be jokių stumdymųsi.

Kad ir koks šiltas, maloniai ant scenos bendraujantis atrodo „How To Dress Well“, jo kūrybą šviesia pavadinti būtų sunku. Pirmąjį savo albumą atlikėjas kūrė įklimpęs į didelę, po draugo ir dėdės netekčių, sekusią depresiją. „Norėjau sukurti albumą skambantį taip pat depresyviai, kaip tuo metu jaučiausi pats“, – apie pirmąjį LP „Love Remains“ viename interviu yra pasakojęs Tomas. Koncerto metu atlikta viena lyriškiausių bei puikiai „How To Dress Well“ melancholiją iliustruojanti paskutinė „Love Remains“ daina „Suicide Dream 1l“ buvo, kaip ir įprasta jo pasirodymuose, dedikuota mirusiam draugui.

Gerbėjams buvo leista ir šiek tiek susipažinti su būsimu albumu, kurį žadama išleisti kitų metų pradžioje. „Tai visiškai nauja daina, ji bus labai intensyvi, tad per daug neišsigąskit“, – pranešė Tomas ir paprašė visiškai išjungti šviesas. Ekrane pasirodę groteskiški vaizdai iš prancūzų menininko Oliver de Sagazan filmo „Samsara“ puikiai derėjo su atmosferišku garsu, užliejusiu „Palladium“ salę ir privertusiu mąstyti „jei ir toliau taip bus, bus labai gerai“. Liūdniausia, jog neilgai trukus Tomas pranešė, jog jiems beliko vos pora dainų.

Koncertą užbaigė Robbie Basho „Blue Crystal Fire“ koveris – a cappella atliktas kūrinys, tapęs savotiška ode broliui (kurio antras vardas yra Blue). Dainai atlikti Tomas nenaudojo mikrofono, tad norint geriau išgirsti kūrinį reikėjo pajudėti dar arčiau scenos. Tokia pabaiga puikiai vaininkavo visą vakarą – jokios žvaigždiškos pompastikos, jokių triukų, tiesiog noras nuoširdžiai ištransliuoti savo muziką klausytojui.

Po pasirodymo, Tomas atėjo pabendrauti su gerbėjais. Palikęs melancholiškas nuotaikas ant scenos jis mielai pozavo nuotraukoms, pasirašinėjo ant ką tik įsigytų albumų, dalijo muzikines rekomendacijas (Dean Blunt, Lubmyr Melnyk, Autre Ne Veut yra dalis to, ko Tomas klauso pastaruoju metu) bei beveik valandą atsakinėjo į gerbėjų klausimus. „Ar galime tavęs tikėtis Lietuvoje?“- klausiame. „Nežinau. Ar ten yra gerų vietų, kur galėčiau groti?“. Užtikriname, kad yra, šalia stovinčios latvės pritaria. „Tuomet reikia, kad mane ten kas nors pakviestų“ ir po akimrikos prideda „kai buvau dvylikos kasdien nešiojau tuos spalvotus Lietuvos rinktinės marškinėlius su skeletais.“

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Panašu, jog atlikėjas vakar visgi paklausė latvių rekomendacijų ir apsilankė „Piens“ klube. Ryte jo Twitter profilyje pasirodė šitokia žinutė:

Nuotraukos iš koncerto – galerijoje.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top