Ševčenkos loftų rajonas savaitgalį: kas ir koks tas lietuviškas dizainas

Laikas.lt

Darbų kalendoriuje siūlome pasižymėti gegužės 10–11 dienas ir jas skirti „Dizaino savaitgaliui“. Penktus metus vykstantis renginys, kaip ir kasmet, žada įdomią renginio programą bei nemažai „atradimų“. Vienas iš jų – neseniai debiutavęs LITHUANIAN DESIGN BLOCK_ projektas. Tai visiems puikiai žinomas „Daiktų viešbutis“, pakeitęs savo veiklos pobūdį ir tapęs kūrybine platforma, skirta dizaineriams bei nedidelėms dizaino grupėms, kurių darbai – „gimę“ Lietuvoje.

Kodėl „Dizaino savaitgalis“?

Pasirodo, daugelis net neįsivaizduoja, kiek šiame rajone yra paslaugas teikiančių kūrybingų kompanijų, kurių darbus neretai matome, tik ne visada žinome, iš kur jie kilo. „Dizaino savaitgalis“ renginio svečiams suteikia galimybę susipažinti su kuriančiais, gyvenančiais, dirbančiais menininkais bei jų studijomis Ševčenkos loftų rajone. Tai puikus šansas iš arti pamatyti, ką naujo lietuvių kūrėjai parengė per metus.

Ką įdomaus bus galima išvysti renginio metu?

Praeitais metais „bombardavęs“ loftų kvartalą „Žolelių bombomis“, šiemt „Čiop Čiop“ kulinarinis loftas kviečia atskleisti savo kūrybinius gebėjimus per maistą. Idėjų agentūra „Love“ „Dizaino savaitgalio“ metu ketina nevynioti žodžių į vatą, „Love“ vynios vatą!

Architektų, Jurgio Jurevičiaus ir Rolando Šarapajevo, tendemas „In Da House“ pateiks nematytas ekspozicijas: mobilią parduotuvės konstrukciją iš atskirų segmentų bei vonios konversiją į svetainės baldus, o netoliese studijų „Pins of Dixie“ ir „Hello Moon“ naujienos.

A01 architektai, PLAZMA bei TAPE video ir dizaino studijos, kvies renginio lankytojus į atvirų durų dienas, o „Spindi Jewellery x Mother Eleganza“ net atvers momentinę parduotuvę „BoomBalls“, kurioje juvelyrikos kolekcija + vienetiniai papuošalai.

Lietuvos dizainerių darbų parduotuvė be atsinaujinusio asortimento pristatys dar ir naują architektų studiją „Dizu“ bei parodą „ABSOLUT useful“, o „Okiiko“ bei „Tadam“ aksesuarų kūrėjai žada intriguojančius kolekcijų pristatymus po LITHUANIAN DESIGN BLOCK_ stogu.

„Lovely Home Idea“ nuostabių tekstilės gaminių parduotuvė pasipuoš šventiškai!

Loftų kvartale atsiras pirmasis Lietuvoje monumentas dizainui! Daugiau informacijos apie tai netrukus.

Tik nepamirškite gerų emocijų ir renginio datos – gegužės 10–11d., Ševčenkos g. 16A loftai. 

daiktų dizainas, daiktų viešbutis, Dalia Mauricaitė, dizainas, Dizaino savaitė, dizaino savaitgalis, interjero dizainas, lithuanian design block

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai