Now Reading
Į Vilniaus „Velomaratoną“ užsiregistravo daugiau kaip 2700 dviračių entuziastų

Į Vilniaus „Velomaratoną“ užsiregistravo daugiau kaip 2700 dviračių entuziastų

Į Vilniaus „Velomaratoną“ užsiregistravo  daugiau kaip 2700 dviračių entuziastų

Pirmajame Vilniaus „Velomaratone“ šį sekmadienį ketina dalyvauti ne mažiau kaip 2709 žmonių – tai paaiškėjo, kai šiandien vidurdienį pasibaigė nepilną mėnesį trukusi išankstinė registracija į šią dviratininkų šventę, kuri dalyvių skaičiumi išsyk tapo didžiausia Lietuvoje.

Į „Velomaratoną“ dviračių entuziastai suvažiuos iš įvairiausių šalies miestų ir regionų, be to, laukiama svečių iš Jungtinės Karalystės, JAV, Danijos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Ukrainos.

Rugpjūčio 22 dieną bus rengiami trys važiavimai. Pirmasis (12 val.) – vaikams, kurių įveikti 2,4 kilometro distanciją užsiregistravo 208. Gausiausia mėgėjų grupė – daugiau kaip 2137 užsiregistravusių dalyvių – startuos 13.30 val. ir Vilniaus gatvėmis įveiks tris ratus po 8 kilometrus. Galiausiai 15 val. prie starto linijos rikiuosis daugiau kaip 364 sportininkų grupėse užsiregistravusių dviratininkų, jie turės įveikti 40 arba 80 kilometrų atstumą.

„Tai, kad žmonės su tokiu entuziazmu sutiko „Velomaratono“ idėją, yra geriausias atpildas visiems organizatoriams. Tiesą sakant, toks dalyvių skaičius prieš mėnesį buvo tik pačių slapčiausių mūsų svajonių viršūnė“, – sakė pirmąjį Vilniaus „Velomaratoną“ organizuojančio Nacionalinio automobilių klubo direktorius Benediktas Vanagas.

Jis pažymėjo, kad dviračių šventės metu ypatingas dėmesys bus skirtas dalyvių ir žiūrovų saugumui. Visi dalyviai privalės dėvėti šalmą, be jo startuoti nebus leidžiama. Be to, mažiau patyrusiems dalyviams ir vaikams rekomenduojama dėvėti kelių, alkūnių ir kitų kūno dalių apsaugas. Visiems šventėje startuosiantiems vaikams organizatoriai išdalins atšvaitus ir ryškių spalvų vaikiškas liemenes.

Renginio dieną tvarka ir saugumu rūpinsis keli šimtai žmonių: policininkų, saugos tarnybų darbuotojų ir renginį organizuoti padedančių savanorių. Vien ties 8 kilometrų ilgio dviračių trasa Vilniaus centre budės daugiau kaip 100 saugos pareigūnų, keli greitosios medicininės pagalbos ekipažai, bus įrengta 20 policijos postų. Be to, sekmadienį nuo 12 iki 17 val. Vilniaus centre bus draudžiamas automobilių eismas, o visos pagrindinės ties trasa esančios sankryžos bus užtvertos.

Rengdamas „Velomaratoną“ Vilnius seka daugelio kitų Europos miestų tradicijomis: ten panašios dviračių šventės organizuojamos jau seniai. Organizatoriai tikisi paversti „Velomaratoną“ didžiausia kasmetine dviratininkų švente Lietuvoje ir svarbiausiu rugpjūčio renginiu sostinėje.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Šįmet „Velomaratone“ dėl apdovanojimų lenktyniaus tik sportininkų kategorijoje užsiregistravę dalyviai: greičiausiems bus įteiktos Ministro Pirmininko ir susisiekimo bei energetikos ministrų taurės bei piniginiai prizai. Mėgėjai bus apdovanoti už būrimosi į komandas iniciatyvą: gausiausia komanda pelnys Vilniaus miesto mero taurę ir piniginį prizą. Vaikams ir mėgėjams po finišo bus rengiamos loterijos, be to, bus išdalinta daug kitokių prizų.

Pirmąjį Vilniaus „Velomaratoną“ organizuojantis Nacionalinis automobilių klubas (NAK) įgyvendina įvairias saugų eismą ir sveiką gyvenseną propaguojančias programas. Kartu su bendrove „Pitlane“ jis organizuoja Lietuvos ir Latvijos automobilių ralio čempionato etapą „Winter Rally“, kuris kasmet sausio mėnesį vyksta Utenos apylinkėse ir sutraukia daugiau kaip 50 tūkst. žiūrovų. NAK direktorius Benediktas Vanagas yra žinomas automobilių lenktynininkas.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top