Now Reading
Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Kaip atgaivinti pažeistus plaukus

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Kaip atgaivinti pažeistus plaukus

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Kaip atgaivinti pažeistus plaukus

Laikas.lt

Pristatome UAB „Kvapų namai“ gamybos vadovę, natūralios kosmetikos specialistę Rūtą Daunoravičienę, kuri patars jums kaip prižiūrėti veido odą, kokią kosmetiką geriausiai rinktis individualiais atvejais, plačiau papasakos apie odos priežiūrą natūraliomis priemonėmis ir t. t.

Gavusi algą, planuoju apsilankyti „Kvapų namuose“. Sakykite, ką patartumėte įsigyti dažytiems, pažeistiems plaukams?

Lina

Pradėkime nuo tų priemonių, kurias naudojate dažniausiai – nuo trinkimo ir šampūno. 
Galvos (ne)trinkimas. Plaukai nukenčia ne tik nuo sintetinių dažų (ypač šviesinančių), bet ypatingai – nuo dažno galvos trinkimo šampūnu.

Pirmiausia, stenkitės galvą trinkti kuo rečiau. Mat dažnai plaunant riebalus nuo plaukų ir galvos odos, įsijungia kompensacinis mechanizmas ir riebalų liaukos ima gaminti daugiau riebalų. Jau keletą metų Europoje ir kuris laikas Lietuvoje egzistuoja judėjimas „no poo“ (ne šampūnui), kai žmonės apskritai atsisako šampūno ir trenka plaukus ne dažniau kaip 1 kartą per savaitę ir natūraliomis priemonėmis – moliu, kiaušiniu, rugine duona. Taip atsistato normali riebalų liaukų veikla ir pasikeičia trinkimo poreikis. Aišku, daug kas priklauso nuo plaukų struktūros, bet nepabandęs – nežinosi.

Vienas iš „no poo“ būdų, beje, atėjęs iš Šiaurės Afrikos ir arabų kraštų, – galvos trinkimas gasulu. Aš pati gasulu plaukus plaunu bent 2 kartus per mėnesį ir galiu patvirtinti, kad tai tikra atgaiva plaukams.
Sausas „trinkimas“. Kita gera priemonė, kuri kartais pakeičia šampūną ir padeda „ištempti“ laiką tarp trinkimų – tai sausa krakmolo-molio pudra. Ant plaukų šaknų paskirstyta pudra adsorbuoja riebalų perteklių ir plaukų nebereikia nei plauti, nei džiovinti. Pudros likučiai nuvalomi marlės gabalėliu ir iššukuojami šepečiu. Visa procedūra tetrunka keletą minučių. Šį „sausąjį šampūną“ lengva pasidaryti pačiai.

Tamsiaplaukėms:

  • šaukštelis krakmolo (kukurūzų, ryžių ar bulvių),
  • šaukštelis molio (raudonasis arba gasulas),
  • pusė šaukštelio nuriebalintų kakavos miltelių.

Šviesiaplaukėms:

Šampūnai. Jei šampūnų atsisakyti visgi sunku, siūlau rinktis ekologišką (pvz., BEMA), nes jis mažiau putoja ir mažiau alina jau ir taip dažų pažeistus plaukus. Atminkite: kuo smarkiau putoja šampūnas ar dušo želė, tuo labiau pažeidžia, pašiaušia plauko žvynelius, džiovina plaukus ir kenkia odai, skatina riebalų gamybą. Naudojant sintetinius šampūnus, praktiškai neišvengiamai tenka naudoti ir balzamus. O po ekologiškų šampūnų balzamų prisireikia tik retkarčiais (irgi priklauso nuo plauko struktūros).

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Šampūną dar galima papildomai „sušvelninti“ įbėrus į jį gasulo molio (maždaug 1 šaukštas į buteliuką), tik nepamirškite kaskart prieš naudojimą suplakti, nes gasulas nusėda ant dugno.

Plaukų kaukės. Pažeistų plaukų struktūrą greičiau atkurti padeda natūralūs aliejai ir vaškai, be to, nors ir suformuodami apsauginę plėvelę, jie nenualina plaukų, kaip sintetiniai lipidai, vaškai ar silikonai. Todėl aliejus galima naudoti dažnai ir ilgą laiką, t.y. tiek kiek jums reikia ar norisi.

Aliejai naudojami kaukių pavidalu, 1–2 kartus per savaitę: aliejus ar mišinys (geriau šiltas) paskirstomas ant plaukų, įmasažuojamas ir į galvos odą (tai pagerina plaukų folikulų būklę ir nuramina šampūnų varginamą galvos odą); uždedama dušo kepuraitė ir šilta kepurė arba rankšluostis, kad plaukai būtų šiltai. Laikoma bent valandą arba dar geriau – pernakt. Po to plaukai išplaunami gasulo moliu arba švelniu šampūnu (aliejų tepkite saikingai, kad nebūtų sunku išplauti). Tinkamiausi aliejai plaukų kaukėms:


Natūralios kosmetikos specialistė Rūta Daunoravičienė jūsų klausimų laukia el. p. [email protected]

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top