Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Kaip neįsitempti ir atsipalaiduoti

Laikas.lt

Pristatome UAB „Kvapų namai“ gamybos vadovę, natūralios kosmetikos specialistę Rūtą Daunoravičienę, kuri patars jums kaip prižiūrėti veido odą, kokią kosmetiką geriausiai rinktis individualiais atvejais, plačiau papasakos apie odos priežiūrą natūraliomis priemonėmis ir t. t.

Kokius eterinius aliejus patartumėte naudoti vonioje po sunkios darbo dienos? Galbūt turite stebuklingą atsipalaidavimo receptą?

Domilė

Ruošiant aromaterapinę vonią, reikėtų žinoti keletą svarbių dalykų. Apie tai galima paskaityti čia. Ten pat rasite ir įvairių receptų.

Raminančiomis, įtampą atpalaiduojančiomis savybėmis pasižymi šie eteriniai aliejai (EA) ar jų mišiniai:
bergamočių, levandų (tikrųjų (!), o dar geriau – laukinių), ramunėlių, rožių, nerolio EA, sąrašas nepilnas...

Kviečiu užsukti į „Kvapų namus“, pauostyti, išsirinkti sau mieliausią.

Kadangi klausiate apie mano atsipalaidavimo receptą, tai pasidalinsiu, kad man geriausiai padeda rožių ekstraktai, klasikinė muzika arba paukščių, miško garsai, pabuvimas gamtoje. O šiaip manau, kad svarbiausia – neįsitempti, neįsileisti negatyvių minčių, kartais – keisti požiūrį.

  • Rytą pradedu apipurkšdama veidą hidroliatu, mano mėgiamiausi – levandų, rožių, kraujažolių, beržų pumpurų; man hidroliatas nuostabi ne tik kosmetinė, bet ir aromaterapinė procedūra; taigi, rytą pradedu su vidine ramybe ir gera nuotaika.
  • Jei laukia sunki diena, ryte išgeriu rožių kapsulę – man rožės padeda tiesiog neįsitempti, ir į viską žiūrėti paprasčiau.
  • Joga 2 kartus per savaitę, vakarais (norėtųsi dažniau).
  • Geriu rožių lašus – tiesiog paskaninu jais vandenį ir mėgaujuosi skoniu ir aromatu, kuris nuveja šalin nerimą ir negatyvias mintis.
  • Jei kartais sutrinka miegas, ant pagalvės kampo užsilašinu kelis lašus levandų arba ramunėlių EA, tuomet miegu kaip užmušta.

Mano aplinkoje nėra jokių stiprių sintetinių kvapų. Turbūt tai irgi padeda išlaikyti vidinę ramybę, nes sintetiniai kvapai dėl juose esančių ftalatų yra labai agresyvūs ir dirginantys, tik žmonės kažkaip to nesusieja, nesureikšmina, kad ir kokie būtų neraminantys tyrimų duomenys. Be to, sintetiniai kvapai sustiprina alergijos riziką.


Natūralios kosmetikos specialistė Rūta Daunoravičienė jūsų klausimų laukia el. p. [email protected]

aromaterapija, atsipalaidavimas, ekologiška kosmetika, kaip atsipalaiduoti, kvapų namai, natūrali kosmetika, natūralios kosmetikos konsultantė, Rūta Daunoravičienė

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai